Haberler

Salih Müslim: YPG, Esad'ın Ordusuna Bağlanacak

Güncelleme:

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, YPG'nin, Türkiye'nin mesafeli durduğu Esad yönetiminin ordusuna katılabileceğini duyurdu.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları sürerken, terör örgütünün Suriye kolu PYD'den ilginç bir çıkış geldi. İddiaya göre, PYD Eş Başkanı Salih Müslim, YPG'nin, Türkiye'nin mesafeli durduğu Esad yönetiminin ordusuna katılabileceğinin sinyalini verdi.

BELİRLİ ŞARTLAR OLUŞURSA...

Rudaw'ın haberine göre, Londra merkezli Al-Hayat gazetesine konuşan Müslim, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin, belli şartlar oluşursa Suriye ordusuna katılabileceğini belirtti.

Müslim, "Suriye ordusu yeni bir anlayış ve yeni şartlar doğrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye ordusunun bir parçası haline gelir. Ancak ordunun dönüşünün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

"DEMOKRATİK VE FEDERAL BİR SURİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

PYD lideri, "demokratik ve federal bir Suriye için mücadele ettiklerini" sözlerine ekledi.

Müslim'in ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye rejimiyle ilişkiler hakkındaki görüşleri için ise, "O, ilişkilerin iki tarafın da çıkarına olduğunu biliyordu" dediği öne sürüldü.

REJİMLE SURİYELİ KÜRTLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Suriye'de Kürtler on yıllar boyunca Baas yönetimi tarafından baskı altında tutuldu. 2004 yılında Kamışlı'daki bir futbol maçı sonrası yaşanan olaylarda onlarca Kürt'ün öldürülmesi, ardından da birçok Kürt'ün tutuklanması ve işkence görmesi, gerginliğin had safhaya ulaştığı dönemler olarak hafızalara kazındı.

Suriye'de 2011'deki isyanlardan sonra Esad rejimi, bir reform girişimiyle yıllardır nüfus kaydı olmayan Kürtlerin bir bölümüne kimlik verdi. Ancak Kürtlerin önemli bir bölümü tarafından bu, son derece yetersiz ve Kürtler'in Esad'a cephe almaması için atılan bir adım olarak yorumlandı.

KÜRTLERLE VE PYD İLE ÇATIŞMAKTAN KAÇINIYOR

Ülke içinde muhaliflere karşı birçok cephede savaşan Esad rejimi, 2012 yazından bu yana Kürtlerle ve PYD'yle çatışmaktan kaçınıyor. Hatta dönem dönem Suriye ordusu ve YPG güçleri belli cephelerde IŞİD'e karşı eş zamanlı saldırılar düzenleyerek, 'ortak düşman'ı yıpratmaya çalışıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Salih Müslim Türkiye Suriye Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (336)

vatandaş:

Katıl katıl, kürtleri daha düne kadar minibüse bindirmeyen aşağılık katilin ordusuna katıl. Hep birlikte yok olur gidersiniz inşallah.

46
52
yanıtYanıtla
vanlı laz:

Rüzgar nerden eserse diyolar nasıl olsa nankörlük bunların genlerinde

70
19
yanıtYanıtla
abizer:

katilmasan senden serefsizi yok

40
44
yanıtYanıtla
VATANINI SEVEN KÜRT OĞLU KÜRT:

şunu kalın kafanıza sokun pkk bir oluşumdur. . kürtleri savunduğu yok aksine bazı işleri yönetmek türkiye de olay çıkartmak doğu yu ellerinde tutmak vs vs için kurulmuş israil-ermeni-abd

62
20
yanıtYanıtla
Bordomavi:

Beş yıla kadar esat da PKK da pyd de bitecek. ..Hdp diye parti kalmayacak...millet iyice uyandı,köpeğe ne kadar yal verirsen o kadar kuyruğu dikilir...

40
31
yanıtYanıtla
Dalai lamaMobil-IOS:

Kürtlere saygi duyuyorum. Onurlu duruslarina hayran kaldim . Ne RTE baskan ettiler ne de RTE istegi üzeri Essadı dusururler. RTE'ye padisahlik hisettirmezler

28
42
yanıtYanıtla
Kürdi:

kÜRTLERİN LEHİNE NE OLACAKSA onu yapmalı çünkü türkler de Kürtlere karşı herkesle birleşti . . . şimdi de kalkıp bize nutuk vermeye çalışacaklar komik ve ironi

28
42
yanıtYanıtla
eflatuncem:

Rte yi başkan yapmamak sosyalistlerin isteği idi,Kürtlerin asla değil.Kürtler rte yi desteklemeye devam edecek.inş.

35
31
yanıtYanıtla
KÜRT:

KATILMAK LAZIM İŞ İ T SONUNUZ GELDİ

28
37
yanıtYanıtla
yoldaş dadaşyev:

Kürtler telaş içinde olduklarından kimlerle birleşmek gerektiyini de şaşırmışlar. Cehennem zebanileriyle birleşseler de artık çok gec. Türk milleti savaş meydanına atılmış artık. Geriye yol bırakmadınız kahpeler. Cengizhan Harezme hücum zamanı dediyi gibi ''Savaş istediniz. Göreceksiniz''. Alın, bu da savaş. Kendiniz istediniz. Öyleyse şimdi ne ora-bura kaçışıyorsunuz. Bu çocukları, anneleri, ihtiyarları zib kaçmak deyil, bu savaşdır. Hadi savaşın kahpeler.

45
19
yanıtYanıtla
Tüm 336 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title