Haberler

Muski Tesisleri Yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesislerinde yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesislerinde yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut tesislerde kullanılan eski teknoloji ürünlerinin yüksek enerji maliyetlerine rağmen düşük verim sağlaması nedeniyle MUSKİ Genel Müdürlüğü arıtma tesislerini güncel teknolojiye uygun, çevre ve doğaya zararı olmayan yeşil uygulamalarla yeniliyor.

Bu kapsamda son olarak MUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Tesisler Dairesi Başkanlığı Arıtma Tesisleri Doğu Bölgesi Şube Müdürlüğü tarafından işletilen Dalaman Atıksu Arıtma Tesisinde yenileme çalışmaları başladı. Dalaman Atıksu arıtma tesisinde kurulduğu günden bu yana kullanılan ve tesise gelen atık suyun arıtılması için havuzlara aktaran pompalar son teknoloji ürünü pompalarla değiştiriliyor. Eski sistem Arşimet tipi pompaların suyun havuzlara aktarılması sırasında yavaş kalması ve suyun tamamını aktaramaması nedeniyle enerji kullanımı düşük ve suyun aktarımını daha sağlıklı yapabilen dalgıç pompalarla yenileniyor. Bu sayede yüksek enerji tüketip düşük verim sağlayan pompalardan, düşük enerji tüketen ve yüksek verimli işletmesi kolay teknolojiye geçiş sağlanmış oluyor. Ayrıca işletmesinin daha kolay olması ve daha düşük koku oranıyla da önemli bir yeşil uygulama projesi hayata geçiyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm tesislerde enerji verimliliğini göz önüne aldıklarını ve yatırımlarını bu yönde yapacaklarını vurguladı. Ülgen, "Birçok tesisimizde eski teknoloji ürünü malzemeler kullanılmaktadır. Buda MUSKİ olarak bize yüksek enerji maliyetleri çıkarmaktadır. Teknolojinin gelişimiyle birlikte bizde buna ayak uydurmak ve tesislerimizde kullanmak zorundayız. Çünkü mevcutta birçok tesisimizde kullanılan eski teknoloji ürünleri hem bize yüksek bir enerji maliyeti çıkarıyor hem de enerji maliyetlerinin karşılığında düşük verim sağlıyor. Yaptığımız yatırımların enerji verimliliği sağlaması en büyük amaçlarımızdandır. Dalaman Arıtma tesisimizdeki 3 adet pompanın değişimi de bize önemli bir tasarruf sağlarken işletme kolaylığı da getirmiştir. Ayrıca eski tip pompalara oranla yaydığı daha düşük koku nedeniyle de çevre açısından da çok yararlı bir projedir. Tüm İlimizdeki tesislerde yenileme çalışmalarımız hız kesmeden sürecek ve kurum olarak başlattığımız yeşil uygulamalar projeleri devam edecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title