Haberler

Müsiad Manisa Şube Başkanı Öztürk Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, hükumetin Suriye politikasını desteklediklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, hükumetin Suriye politikasını desteklediklerini söyledi.

Öztürk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında kentsel dönüşüme ilişkin yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Öztürk, hükumetin Suriye politikasına ilişkin bir soru üzerine Öztürk, sınırda hassas bir durumun olduğunu ifade etti.

Kimsenin mevcut duruma gelmesini istemediğini kaydeden Öztürk, "Ama bir sıkıntının çözümü o sıkıntıdan kaçmak değildir. Savaşı asla istemiyoruz. Savaş, iki ülke arasındaki bir politika değil yanında bir çok kişiyi olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu işi savaşa girmeden veya savaş sözcüğünü dahi kullanmadan uluslararası konjonktürde bir anlaşma sağlanarak çözülmesini umuyoruz" dedi.

Hükumetin bu doğrultuda doğru adımlar attığına inandığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Orada Bayırbucak Türkmenleri var. Bu insanlarımız da her gün bombalanıyor. Yapılan bu saldırıları ve ülkemizin sınırına yapılan saldırıları göz ardı etmemiz mümkün değil. Daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermeyecek şekilde askeri düzeyde, sözlü olarak çözmeye çalışıyoruz. Hükumetin şu anki tavrını 'asla savaş değil barış istiyoruz fakat kendimizi de sıkıntıya sokabilecek durumlara izin vermeyiz' şeklinde olduğunu görüyoruz. Biz bu tavrı destekliyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Öztürk Suriye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title