Haberler

MÜSİAD Konya Şubesinde İftar Programı

Güncelleme:

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Konya Şubesinde, üyeler ve Konya protokolü geleneksel iftar programında bir araya geldi.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde, üyeler ve Konya protokolü geleneksel iftar programında bir araya geldi.

İftar programında konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firma sayısını artırmaları gerektiğini belirterek, seçim atmosferinden acilen çıkılarak önceliğin yeniden ekonomiye verilmesini istedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde olmasına rağmen tatmin edici olmadığını ifade eden Lütfi Şimşek, "İş aleminin ve reel sektörün aktörleri olarak Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için daha fazla üretmek ve büyümek zorundayız. Gerçekleşen yüzde 2,3'lük büyüme ile birlikte, ekonomimizin 22 çeyrektir bölgemizde ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen istikrarını koruması birçok dünya ülkesinde kıyaslandığında ciddi bir başarı olarak değerlendiririz. Fakat bu durum hedefleri büyük olan ülkemiz için daha kat edilecek çok yol olduğunun da bir işaretidir. Bu yüzden enerjimizi boş ve kısır tartışmalar yerine, hep birlikte yarın neyi daha iyi yapabileceğimizi konuşmamız ve bu doğrultuda daha çok çalışmamız gerekiyor. Ülke olarak orta gelir tuzağından kurtularak bir an önce ekonomide sıçrama yapmak zorundayız" dedi.

Şimşek, ISO ilk 500 sanayi kuruluşu listesine 1 Konyalı firmanın daha girdiğini ve bu sayının daha da artması için çalışılması gerektiğini söyledi. Şimşek, "Konyamızda 9 olan firma sayısının 10'a çıktığını görüyoruz. Bu durum iş dünyasının temsilcileri ve bir Konyalı olarak bizleri memnun etmiştir. Listede şehrimizi temsil eden firma sayısının artış göstermesi geniş sektörel yelpazesiyle 80'den fazla sektörde üretim yapan 170'e yakın ülkeye ihracat yapan Konya sanayisinin dinamik yapısını da ortaya koymakta. Konyalı sanayiciler olarak ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine şehir olarak 15 milyar dolar katkı sağlamak istiyorsak, listeye giren Konyalı firma sayısını daha da artırmamız gerekmektedir. Ahilik geleneğinden gelen Konya sanayisi, bunu başaracak altyapıya ve güce sahiptir. Bu vesileyle açıklanan listeye girerek şehrimizi temsil eden sanayi kuruluşlarımızın yönetici ve tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"YENİ HÜKÜMETİ KURMA ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI"

Genel seçim sonuçlarının toplumsal bir fırsata dönüştürülebileceğini kaydeden Lütfi Şimşek, yeni hükümet kurma çalışmalarının biran önce tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Şimşek, "İş adamlarının temsilcileri olarak bu aşamada temel beklentimiz ülke olarak yakaladığımız istikrar ve güven ortamının devamı, elde ettiğimiz kazanımların kaybedilmemesi ve ekonomimizin sekteye uğramaması için 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlara göre sürecin hızla işletilmesi ve yeni hükümeti kurma çalışmalarının bir an önce tamamlanmasıdır. Bizler bu sonuçların siyasi partiler tarafından milletimizin çıkarları göz önünde bulundurulması halinde toplumsal bir fırsata dönüştürüleceği kanaatindeyiz. Küçük matematik hesaplarının bir kenara bırakıldığı, katılımcı ve uzlaşmayla bir koalisyon hükümetini kurmak mevcut siyasi tabloya göre en akılcı çözüm olduğunu belirtmek istiyoruz. Hükümeti kurmak için tüm seçenekler denenmeden ve mevcut seçim sistemi değiştirilmeden erken seçime gidilmesinin sorunların çözümü değil, ertelenmesini anlamını taşıyacağına inanıyoruz. Gelinen bu süreçte tüm siyasi partiler yeni hükümetin kurulması çalışmalarında milletimizin kendilerine yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket etmelidirler. Meclis aritmetiğinden çıkan sonuçlara göre, kurulacak hükümetin ekonomik istikrar ve güven ortamının devam ettirilmesi, ülkemizin barış ve kardeşlik ortamının devam ettirilmesini sağlanması, darbe anayasasının değiştirilmesi, köklü bir eğitim ve hukuk reformu konularına öncelik vermesi ülkemizin geleceği ve elde edeceğimiz kazanımlarımız açısından hayati öneme sahiptir. Ülkemizde meydana gelen siyasi ve ekonomik gelişmeler ışığında iş dünyasının temsilcileri olarak yeni bir sürece girdiğimiz şu günlerde önceliğimiz seçim atmosferinden acilen çıkarak yeniden ekonomi olması gerektiğine inanıyor, seçimlerin ardından daha da gergin bir hal alan siyasi tutumlardan duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyor ve sizlerin önünde tüm siyasi partilerimizi sorumlu ve itidalli davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Lütfi Şimşek Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title