Haberler

Müsiad Kocaeli Şubesi 18. Olağan Genel Kurulu

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Yamankaradeniz: "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor. Orta gelir tuzağı, Türkiye için ciddi bir risk alanıdır" dedi.

Yamankaradeniz, MÜSİAD Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

MÜSİAD Kocaeli Şubesi'nin bölgede önemli faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Yamankaradeniz, kurumun Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli katkılar ortaya koyduğunu kaydetti.

Yamankaradeniz, MÜSİAD'ın hem Türkiye hem de dünyanın birçok ülkesinde yapılanmasını tamamladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, 2013 yılında Gezi olaylarıyla başlayan süreç ve 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen büyümesini sürdürmüş olan bir ülke. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri durağan bir yapıya geçmiş olmasına rağmen, Türkiye güvenli yapısını sürdürüyor. Dış çevreler ve içerideki beklentilere rağmen Türkiye, MÜSİAD ve hükumetimizin ortaya koyduğu vizyonla kalkınmasını sürdürüyor."

MÜSİAD olarak bir çağrıda bulunduklarını anlatan Yamankaradeniz, "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor. Orta gelir tuzağı, Türkiye için ciddi bir risk alanıdır. Onun için de bundan kurtulunması lazım. İhracatımızın ve istihdamın artışı ancak bu şekilde mümkün olabilecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından tek adayla girilen genel kurulda Celal Ayvaz, MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı seçildi.

Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekibiyle hem Kocaeli'nin hem de Türkiye'nin yararına çalışmalar yürüteceklerini belirterek, önemli faaliyetlerle sanayicileri dünyayla buluşturmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine yönelik organizasyonlar yapacaklarını dile getiren Ayvaz, MÜSİAD Kocaeli Şubesi olarak sanayicilere katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title