Haberler

MÜSİAD İzmir'den 2023 Enerji Politikaları Temalı Toplantı

Güncelleme:

MÜSİAD İzmir Şubesi Enerji Sektör Kurulu organizasyonu çerçevesinde Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı "Yeni Türkiye ve 2023 Enerji Politikaları" adlı toplantı düzenledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın katıldığı toplantıda konuşan Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin içinde en ucuz doğalgazı sattığını söyledi.

Ülkü: 2020 Yılında Türkiye'nin Enerji Talebi İki Katına Çıkacak

Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Türkiye'nin enerji talebi artışı bakımından dünyanın en dinamik enerji ekonomilerinden olacağını söyledi. Ülkü: " Türkiye'nin 2023 yılına kadar toplam enerji talebinin %30'u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması öngörülmektedir. Hızla artan enerji ihtiyacımızın 2020 yılında iki katına çıkması beklenmektedir. Artan talebi karşılamak için büyük oranda yatırım gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Söz konusu yatırımın da büyük bir oranda özel sektör tarafından yapılacak projeler hayata geçirecektir." dedi.

MÜSİAD'dan Elektrik Santrali Girişimi

MÜSİAD'lı duyarlı işadamlarının yenilenebilir enerjinin önemini bildiğini ve bu konuda çalışmaların olduğunu aktaran Ülkü, Manisa Demirci'ye bağlı 55 dönümlük bir arazide 3.3 megavat gücünde, 3.3 milyon liraya mal olan bir projenin yürüdüğünü belirtti. Ülkü: "MÜSİAD olarak elektrik santralleri konusuna girmiş bulunmaktayız. Manisa Demirci'ye bağlı 55 dönümlük arazi üzerinde 3.3 megavat gücünde, 3.3 milyon liraya mal olan ilk girişimlerimizin izinleri alınmıştır. 3.3 milyon liralık yatırımla yıllık bin 200 ton, proje süresi içinde de 36 bin ton karbon salınımına engel olunacak. Yılda 4 bin, proje süresi içinde de 120 bin ağacı kurtarmış oluyoruz." diye konuştu.

Yıldız: "Türkiye Enerjide Her Yıl 15 Ülke Kapasitesinde Büyüyor"

Yeni Türkiye ve 2023 Enerji Politikaları adlı toplantıda konuşan Bakan Yıldız: "Elektrik kullanımında ise yaptığımız çalışmalar ve dikkatli yönetimimiz ile Avrupa'daki en ucuz elektrik kullanan üç ülkeden biriyiz. Türkiye enerjide her yıl 15 tane ülkenin kapasitesi kadar büyüyor ve giderek büyümekte, bir üs haline gelmekte. Bir yıl önce 7 bin megavat kurulu güç oluşturduk. Bu yıl 4 bin megavat büyüyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin enerji ağına her yıl bir başka ülkenin eklendiğini belirten Yıldız: "Kaynaklarımızı yerli hale getiriyor ve büyüyen potansiyelimizi dengeli yönetmek adına çalışıyoruz. Eskiden talebin arzdan daha fazla olduğu bir dönemdi. 12 yıl içerisinde 39 bin megavatlık kurulu güç inşa ettik. Bu değişimi uluslararası arenada anlattığımızda bize bir yanlışlık olup olmadığını soruyorlardı. Bu değişimi dengeli yapmaya çalışıyoruz. Bu büyüklükte bir enerji ağının devam etmesi için yenilenebilir enerji kaynakları dediğimiz kaynakların hayata geçirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Makul Karları Türkiye Yakaladı"

Bakan Yıldız, özelleştirmelerde hangi model olursa olsun makul seviyede olduklarını kaydederek şunları söyledi: "Sektörün sermaye yapısı çok iyi tanınmalı ve uluslararası piyasanın çok iyi bilinmesi gerekir. Özelleştirmede makul karları Türkiye yakaladı. Eğer makul karlar yakalanmazsa şu anda algı operasyonları ile iyi yönetildiğini iddia eden Portekiz, İspanya ve Almanya'nın politikalarından nasıl U dönüşü yapmak istediklerini bu sistemin içinde bulunanlar çok iyi bilirler. Bu açıdan Türkiye, makul olan enerji karını yakalamıştır. Eğer Türkiye enerji sektörü ile alakalı yapısını düzenlemeden uluslararası ilişkilerini yürütseydi uluslararası alanda politikalarını düzenlemekte güçlük çekerdi." dedi.

"AK Parti İstikrarı ve Türkiye İstikrarı Eş Anlamlı Söylenmeye Başladı"

Siyasetin zaman zaman enerji sektörüne, enerjinin siyaset üzerinde yükleri olduğunu söyleyen Yıldız şunları söyledi: "Mavi Marmara olayı bir siyasi olaydır, hiçbir enerji kalemi karşısında değişeceğimiz bir konu değildir. Rusya Federasyonu ile alakalı yaptığımız işlemlerin zaman zaman sözde Ermeni soykırımı ile alakalı, zaman zamansa Kırım işgali ile alakalı birçok konuyu ihtiva ettiği gerçektir. Bakanlığımız dış ilişkileri güçlü bir ekiple bu işleri yönetmektedir. Türkiye'de siyasi istikrar, zor elde edilen ama kırılganlığı yüksek bir kavramdır. Siyasi istikrarı temin etmek durumunda olan partilerdir ama siyasi iktidarı korumak durumunda olanlar yalnızca iktidar partileri değil aynı zamanda muhalefet partileri, sanayiciler, esnaflar, sanatkârlar, akademisyenlerdir. Biz oy aldığımız yüzde 52'lik yapıdan yüzde 100'üne hizmet götürüyoruz. Siyasi istikrarın muhafaza edilmesi konusunda bütün kesimler tarafından yapılması gereken, ortak paydaya konulması gereken bir konu haline gelmiştir. Yaptığımız çalışmalar yalnızca parti meselesi olmaktan çıkmış ve Ak Parti istikrarı Türkiye istikrarı ile eş anlamlı söylenmeye başlamıştır." dedi.

Toplantı sonunda katılımından dolayı Enerji Bakanı Taner Yıldız'a teşekkür eden MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü MÜSİAD İzmir tarafından Gaziemir Orman Sahasında oluşturulan Hatıra Ormanında adına bağışlanmış orman fidan sertifikasını takdim etti. Son olarak da toplantıya katkılarından dolayı Enerji Bakanı Taner Yıldız da Galip-Atarlar Petrol, Ünal Özturkut-CN Enerji, Koray Selçik-Elkima Trafo, Uygar Birgili-General Isıpark ve Eren Gökdağ-SGM Elektrik yetkililerine hediyelerini takdim etti. Toplantının sonunda Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla MÜSİAD İzmir Şubesi Enerji Sektör Kurulu üyeleri ile özel bir toplantı yapılarak sektörün sorunları görüşüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Taner Yıldız Ak Parti Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title