Haberler

Müsiad'ın İzmit Buluşmasında Elektrikli Otomobilin Önemi Anlatıldı

Müstakil sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) İzmit'te 'Teknolojinin Yeşil Geleceği' adı altında düzenlediği panelde yerli elektrikli otomobiller işadamlarına tanıtıldı ve otomotiv sektöründeki önemi anlatıldı.

Müstakil sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) İzmit'te 'Teknolojinin Yeşil Geleceği' adı altında düzenlediği panelde yerli elektrikli otomobiller işadamlarına tanıtıldı ve otomotiv sektöründeki önemi anlatıldı.

İzmit'te Ramada Otel'de yapılan panele Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, Kocaeli Şube Başkanı R. Bilal Şengün, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, TSE Proje Koordinatörü Dr. Murat Büyük, Derindere Motorlu Araçlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol ile sanayici ve işadamları katıldı.

Panele ev sahipliği yapan MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şengün konuşmasında, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi olma yolunda birçok lokomotif sektörle dünya zirvesine doğru ilerlemekte olduğunu belirterek, " Türkiye'nin neden yerli bir otomobili olmasın? Elektrikli bir yerli otomobille bu sektörde zaman kaybetmeden hızlı çalışmalara başlayalım. Türkiye'nin bu alan yönelmesinin stratejik açıdan da önemli buluyorum" dedi.

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan ise konuşmasında, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında olan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için kendi otomobilimizi kendimizin üretmemizin şart olduğunu ve bunu yapmaya da karar verdiklerini söyledi. Arslan, şöyle dedi:

"Bu kendi üretimine yedek parça üretecek olmamız demektir. Şarj istasyonlarını kendi ürettiği araçları daha uygun olacak, bundan sonra üretilecekler bunu örnek alacak. Dolayısıyla bu sisteme yönelik yasal ve teknik düzenlemeler yapmak demektir. Dünya ölçeğinde satış yapacağı için üretimi sadece Türkiye pazarına yönelik olmayacak, hatırı sayılır döviz girişi sağlanması demektir. Hükümetimizce hayata geçirilmesini beklediğimiz teşviklerden yararlanarak markalaşma, üretim ve dağıtım süreci daha sağlıklı işleyecek bir piyasa demektir. Elektrikli otomobil Türkiye için en başta prestij demektir. Akabinde tasarruf katma değer, az maliyetle çok yol kat etmek demektir. Elektrikli otomobil ekolojik verimlilik yani temiz hava demektir. Cari açık değil belki ama cari fazla demektir. Ülke tasarruflarının artması demektir, elektrikli otomobil gelişmişlik demektir."

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da konuşmasında, "Araba sevdamızı, otomobil sevdamızı ortaya koymak için MÜSİAD olarak önemli işlere imza atmayı hedefliyoruz. Otomotiv sektörünün derinliğini istihdama da bakarak değerlendirebiliyoruz" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Eğer Türkiye iddia sahibi olduğu noktasında ısrarlıysa, ki biz ısrarlı olmasını gerektiğine inanıyoruz. 'Sadece yerli otomobili değil, yerli uçak dahil olmak üzere bu iddialarını hem sürdürmeli hem de gerçek hayata geçirebilmelidir' diyoruz. Bizim bir işadamları derneği olarak, MÜSİAD olarak buradaki rolümüz ise bu ve benzeri başka organizasyonlar, programlar vasıtası ile konuyu gündemde tutmak, güncel tutmak, doğru mesajları örgütlü bir şekilde yüksek sesle verilebilmesine imkan sağlamak. Dolayısıyla bu yönü ile doğru adımların daha güzel bir şekilde atılabilmesine alt yapı hazırlamak ve farkındalık perçinlemektir."

Panelde daha sonra buraya getirilen elektrikli otomobiller tanıtıldı. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title