Haberler

Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması

"Büyümemizi son iki çeyrektir olumlu yönde etkileyen özel sektör yatırımları bu çeyrek içerisinde yüzde 1,3 düştü.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Büyümemizi son iki çeyrektir olumlu yönde etkileyen özel sektör yatırımları bu çeyrek içerisinde yüzde 1,3 düştü. Bunun sebeplerinden birinin Merkez Bankası'nın ocak ayı içerisinde yapmış olduğu radikal faiz artırımı kararının özel sektör yatırımları üzerindeki etkisi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen iftara katılan Olpak, dernek olarak kadim değerlere her zaman sahip çıkmayı asli bir vazife edindiklerini belirterek, "Geçmiş yıllarda Gazze saldırıları ve Somali'deki yoksulluk, Sudan, Arakan, Suriye ve Mısır'ın acılarıyla kederlendik. Bu yıl ise gündemimizde Irak var ve kederimiz artarak devam ediyor. Bu coğrafyanın parlayan yıldızı ve umut ışığı olan ülkemizde ise siyasi istikrar sonucu elde edilen huzur ve güven ortamı devam ederke,n kısmen alevlenme eğilimine giren şiddet olaylarından iş dünyası olarak rahatsızız" diye konuştu.

Irak'ta yaşanan gelişmelerin bölge barışına büyük bir darbe vurduğuna inandıklarını vurgulayan Olpak, "Cihat adı altında kardeş kanı dökülmesini reddediyoruz. Temennimiz bu bölgede bir an önce huzurun oluşması, vatandaşlarımızın sağ salim kurtulmaları ve bu yaşananların ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekmemesidir" ifadesini kullandı.

-"Huzur ve istikrarımızın bozulmadığını gördük"-

Geçen yılın ilk yarısında gelişmiş ülkelerin krizle başa çıkmaya çalıştıklarına işaret eden Olpak, Türkiye'de ise aynı dönemde rüya gibi bir ekonomik atmosfer olduğunu aktardı.

Bu dönemde Gezi olayları ve beraberinde yaşanan gelişmelerin dahi huzur ve istikrar ortamını bozmadığına değinen Olpak, şöyle devam etti:

"Tam bu dönemde Gezi olaylarıyla başlayan, 17 ve 25 Aralık süreçleriyle devam eden ve yaşanan tüm bu olumsuz koşulların olduğu bir dönem içerisinde huzur ve istikrarımızın bozulmadığını gördük. Türkiye geçen yılı yüzde 4'lük bir büyüme ile kapattı. Maalesef 2014 yılına felaket senaryolarının çizildiği, büyüme tahminlerinin aşağıya doğru revize edildiği bir ortamla girdik. MÜSİAD olarak biz ise ısrarla elimizdeki verilerin hiçbirinin büyümemizi aşağı yönde revize etmeye gerekli kılmadığını söylüyorduk. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2014 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 4,3'lük büyüme bizim söylemlerimizi teyit etti. Bundan sonrası için eğer ekonomi yönetimimiz iç piyasayı soğutma yönünde bir karar almazsa bu yılda geçen yıldan daha düşük bir büyüme beklemediğimizi ifade etmek istiyorum."

-"Merkez Bankası'ndan radikal bir indirim bekliyoruz"-

Türkiye'nin büyümesinde son iki çeyrekteki özel sektör yatırımlarının etkili olduğuna dikkati çeken Olpak, şunları kaydetti:

"Büyümemizi son iki çeyrektir olumlu yönde etkileyen özel sektör yatırımları bu çeyrek içerisinde yüzde 1,3 düştü. Bunun sebeplerinden birinin Merkez Bankası'nın ocak ayı içerisinde yapmış olduğu radikal faiz artırımı kararının özel sektör yatırımları üzerindeki etkisi olduğunu düşünüyoruz. Yüzde 1,25'lik faiz düşümünün ise Merkez Bankası'nın gereğinden fazla ihtiyatlı bir tavrı olduğunu düşünüyor, daha radikal bir indirimin gerekli olduğu kanaatini düşünüyoruz."

-"Ülkemizin huzur, güven ve istikrarı önceliğimiz"-

Olpak, Cumhurbaşkanı seçiminin milletin sağduyusu ile en doğru şekilde sonuçlanacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu noktada önemli gündem maddemiz olan ve kadim medeniyetimizin tarihinde ilk defa milletimizin tercihiyle gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin milletimizin sağduyusu ile en doğru şekilde sonuçlanacağından eminiz. Türkiye'nin mevcut parlamenter sisteminin yapısında ve kurgusunda günümüzün insan odaklı dünyasındaki kuvvetler ayrılığı sisteminin, aslında bir kuvvetler ayrılığından çok kuvvetler kargaşası şeklinde tasarlandığını görüyoruz. Bize göre bu sistemin ana unsurları yeniden değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği sistem tekrar uygulamaya alınmalıdır. Bunu ifade etmekten ve uygulamaktan kaçınmak sorunlarımızı ötelemekten ve geleceğimizi karartmaktan başka bir anlam taşımayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Olpak, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin siyasi hayatında önemli bir isim olduğunu vurgulayarak, "Son iki adaydan sonra adaylığını açıklayan, gerçekten ülkemizin siyasi hayatında belediye başkanlığı dahil olmak üzere birçok noktada başarıları bulunan ve ilklere adını yazdırmış bir lider olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  adaylığıyla birlikte yapılacak olan seçim sürecinin milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İftar programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Merkez Bankası Nail Olpak Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title