Haberler

Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Bostan Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, "Ramazanı idrak ettiğimiz şu günlerde, İsrail'in Gazze'ye uygulamış olduğu zorbalığı ve şiddeti kınıyoruz" dedi.

Bostan, MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye'nin en itibarlı ve yaygın iş adamları derneği olduğunu söyledi.

Gelecek yıl MÜSİAD'ın kuruluşunun 25'inci yılını kutlayacaklarını belirten Bostan, yurt içinde 78, yurt dışında da 56 ülkede, 150 temsil noktasına ulaştıklarını kaydetti.

MÜSİAD olarak kadim değerlere her ortamda sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Bostan, şöyle devam etti:

"Genel merkezimizde 20 şubemizin katılımıyla, sayın başbakanımızın da teşrifiyle, 40 bin kişiyle iftarımızı açtık. Ancak bu güzellikler yaşanırken adeta imtihan edilircesine, bırakın akan kanı durdurmayı, oruç ayına bile aynı günde başlamayı başaramayan İslam dünyasındaki dağınıklık sebebiyle, ramazan ayında da üzüntü içerisindeyiz. Irak'taki gelişmelerin bölge barışına büyük bir darbe vurduğuna inanıyorum. Cihad adı altında kardeş kanı akıtılmasını reddediyoruz. Ramazanı idrak ettiğimiz şu günlerde, İsrail'in Gazze'ye uygulamış olduğu zorbalığı ve şiddeti kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın, her türlü zulmün insanlık suçu olduğuna inanıyor ve devlet eliyle yapılan zorbalığın, şiddetin biran önce durdurulması ve bu acının kalplerimizden silinmesi için biran önce gereken adımların atılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

"Kuvvetler kargaşası gerçekleşiyor"

Türkiye'nin huzur ve istikrarının öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Bostan, şunları kaydetti:

"Kadim medeniyetimizin tarihinde ilk defa, milletimizin tercihiyle gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı seçiminin, milletimizin sağduyusuyla en doğru şekilde sonuçlanacağına eminiz. Diğer yandan Türkiye'nin parlamenter yapısı içerisindeki kuvvetler ayrılığı sisteminin, bir kuvvetler ayrımı değil, kuvvetler kargaşası şeklinde gerçekleştiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi doğrultusunda Türkiye'nin önündeki en önemli gündem maddesinin bu konuyla alakalı olması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin siyasi hayatında bir çok başarı elde etmiş ve hizmette bulunmuş, birçok ilke imza atmış olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı ile diğer adayların adaylığının milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İftar programına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kayseri İsrail Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title