Haberler

Müsiad'dan Seçim ve Ekonomi Uyarısı

Çanakkale’de yapılan MÜSİAD’ın Başkanlar Toplantısına katılan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, toplantıda Türkiye’de öne çıkan ekonomik ve siyasi konuların ele alındığını belirtti.

Çanakkale'de yapılan MÜSİAD'ın Başkanlar Toplantısına katılan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, toplantıda Türkiye'de öne çıkan ekonomik ve siyasi konuların ele alındığını belirtti.

Türkiye'deki 86 başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantının, son derece verimli geçtiğini ifade eden Başkan Yılmaz, seçim, ekonomi, iç siyaset ve dış politikaya ait görüşlerin ortaya konulduğunu vurguladı.

"ÜLKEMİZİN YAPILMAYACAK VAATLERE DEĞİL, GÜÇLÜ VE REEL HEDEFLERE İHTİYACI VAR"

MÜSİAD'ın Başkanlar Toplantısının öncelikli maddelerinden birinin seçimler olduğunu ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, vaatlerin gerçekçi olması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, seçimle ilgili şu görüşlerin öne çıktığını belirtti:

"7 Haziran Genel Seçimlerine doğru, partilerin ekonomik vaat ağırlıklı seçim stratejisi dikkat çekmektedir. Milletimizin hep daha güzeli hak ettiğine inanarak, güzel vaatleri de ilgiyle izliyoruz. Ancak, geçmişte, popülist söylemlerin, kaynak planlaması yapılmadan, hesapsız harcama vaatlerinin, milletimize yaşattığı acılara şahit olduk. Ülkemizin, kaynak alt yapımızı bozacak, finansmanı belirsiz veya yapılamayacak vaatlere değil; mevcut kazanımların büyümesini sağlayacak, güçlü ve reel hedeflere ihtiyacı vardır.

Siyasi parti liderlerinin kullandıkları dil ve üslup kaygı vericidir. Siyasi retoriğin, neredeyse sadece suçlamalar seviyesinden, daha olgun, vakur ve ülkemize yakışır bir bilgelikle şekillenmesi için, tüm siyasilere büyük görev düşmektedir.

Seçimlerin, olabildiğince geniş katılımlı ve barış içinde geçebilmesi için, seçmene ve siyasi partilere büyük görev düşmektedir. Sandıktan çıkacak sonucu da, tüm vatandaşlarımız ve siyasetçilerin, saygıyla ve demokrat bir tavırla karşılaması gerekmektedir. İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi, seçim sonucunda, Huzur, Güven ve İstikrarın devamını arzu ediyoruz.

Bir başka önemli konu, yıllardır baskı altında tutularak millete verilmemiş ve bugün nispeten kazanılabilmiş bazı temel hakların, tekrar milletin elinden alınabileceğine yönelik söylemlerdir. Toplumsal huzur ve barışı bozacak, temel insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı yaklaşımlar, bizi daha mutlu bir geleceğe götürecek söylemler olamaz.

Bu noktada, Diyanetin fonksiyonu ile ilgili değerlendirmeleri, 8 yıllık kesintisiz eğitime geri dönüş önerilerini, Kabe tartışmalarını, günlük siyaset gündemi içinde değerlendirmeyi, son derece yanlış ve tehlikeli buluyoruz."

"EKONOMİDE GÜÇLÜ BİR SÖYLEME İHTİYAÇ VAR"

MÜSİAD Başkanlar kurulu toplantısında ekonominin üzerinde özellikle durulduğunu ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, özet olarak, "Hükümetin 25 Maddelik Dönüşüm Programı, Yeni Bir Ekonomi Hikayesinin ana çerçevesini oluşturmaktadır. Fakat bu hikayenin milletçe sahiplenilmesini sağlayacak, ortak ve kuvvetli bir heyecanın ateşlenmesine ve bunu ortaya koyacak güçlü bir söyleme de, acilen ihtiyaç vardır.

Uluslararası konjonktür ve iç piyasa dinamikleri sebebiyle yavaşlayan ekonominin acilen canlandırılmasına ihtiyaç vardır. Orta ve uzun vadeli planlamalarla yapısal ve yönetişim reformlarına odaklanılıp bütçe disiplini de elden bırakılmazken, kısa vadede acil ara çözümlere ihtiyaç vardır. Yoksa, kaçan balık büyük olur" uyarısında bulunulduğunu belirtti.

SİYASAL SİSTEM, YENİ SİVİLBİR ANAYASA, PARALEL YAPI UYARISI

Başkanlar Kurulu'nun bir diğer önemli konusunun iç siyaset olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, özellikle şu üç konuda uyarıda bulunulduğuna dikkat çekti:

"Seçimlerden sonra, siyasal sistemimizin acilen revize edilmesi, yeni ve sivil bir Anayasa ile maalesef Kuvvetler Kargaşası şeklinde kurgulanan ve uygulanan mevcut Kuvvetler Ayrılığı ilkesinin, doğru eksene oturtulması gereklidir.

Devletin ve milletin gücünü ve etkisini azaltmaya yönelik yapılanmalara karşı mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, bu yapılırken, süreci sulandırmaya yönelik art niyetli veya beceriksiz yaklaşımlara imkan tanıyarak, yeni mağdurların oluşturulmasına da izin verilmemelidir.

Çözüm süreci, milletimiz için, asrın Barış ve Milli Birlik Projesidir. Sürecin kararlılıkla devam etmesi, toplumun her kesiminin yararına olduğu için, bu noktada sorumluluğu olan herkes, bu bilinçle hareket etmelidir."

DIŞ POLİTİKA VE MURSİ'NİN İDAM KARARINA TEPKİ…

MÜSİAD Başkanlar Kurulu'nda, hükümetin Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve halkına sahip çıkılmasını desteklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Suriye'den gelenlerin ölüme gönderilme politikalarını ise kınandığını belirtti. Başkan Yılmaz, Dış Politika kararlarını şöyle özetledi:

"Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, bir darbe ile devrilerek gözaltına alınması, seçimle gelen iktidarların seçimle iktidardan ayrılması gerçeğinden hareketle, kabul edilemez. Kaldı ki, yargılanarak, 108 arkadaşı ile birlikte idama mahküm edilmesi, söz konusu bile olamaz.

Tarih boyunca, mazlumlara kucak açmasıyla tanınan, en son Bosna olayında bunun güzel bir örneğini veren milletimizin, Suriye'de yaşanan drama karşı gösterdiği insani tavır ve yaklaşık 2 Milyon Suriyeli muhacire kucak açması takdire şayandır. Bu insanların, ülkelerine ölüme gönderilme projelerini hayret ve esefle takip ediyor ve kınıyoruz.

Seçim ortamının geçilmesinden sonra, AB ile ilişkiler, TTIP ve benzeri oluşumlar, yeni pazar ve uygun ürün çalışmaları, İş gücü piyasaları ve istihdam politikaları, Sanayi Politikamız, Yatırım ve Kalkınma Bankacılığının yaygın uygulaması gibi konular, üzerinde odaklanılması gereken önceliklerimizdendir." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Yılmaz Çanakkale Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title