Haberler

Müsiad'dan İstihdam Oluşturacak Proje

Çözüm süreci ve huzur ortamının pekişmesinin ardından kapıları yatırımcılara açılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan arazi sıkıntısı aşmaya çalışan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şubesi 170 kişiyi doğrudan istihdam edecek bir proje geliştirdi.

MÜSİAD Bingöl Şubesi'nin arazi sıkıntısının aşılması halinde projeyi hayata geçirmeyi hedeflediği belirtildi. MÜSİAD Bingöl Şubesi, tasnifleme ve paketleme ünitesi, soğuk hava depoları, civciv üretim tesisi, tavuk barındırma üniteleri, yumurta üretim tesisi, tavuk kesimhane ve şoklama tesisi, yem fabrikası, yem siloları, yem depolarıdan oluşan çok kapsamlı bir tesis kurmaya hazırlanıyor. Proje ayağı tamamlanan tesiste, arazi sorununun aşılması bekleniyor. Şube Başkanı Ali Akbana, Bingöl Valiliği'nin arazi sorununa ilişkin ciddi çalışmalar yürüttüğünü, sorunun en kısa sürede çözülebileceğini söyledi.

Çözüm sürecinin ardından Doğu Anadolu Bölgesi'nde istihdam alanlarının oluşması, tabi kaynakların işlenmesi, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması gibi birçok alanda yatırımcıya yüzde 60'lara varan teşvik paketleri sunan hükümetin, özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun kapılarını yatırımcılara açmak istiyor. Hükümet, bu bölgelerde yatırımcılara büyük destek verirken, yerelde sıkıntılar aşılma boyutuna getiriliyor. Bingöl'de geçmiş yıllarda orman vasfı olarak kaydedilen arazi sorununu aşmaya çalışan Bingöl Valiliği, Organize Sanayi Bölgesi ve belirli yerleri yatırımcılara sunuyor.

İŞADAMLARI BİRLEŞTİ, İSTİHDAM ALANI OLUŞTURUYOR

MÜSİAD Bingöl Şubesi üyeleri bir araya gelerek, 'Pozitif Girişim A.Ş.' adı altında bir şirket kurdu. Şirket üzerinden 170 kişiyi istihdam edebilecek proje geliştiren işadamları, istihdam alanlarının oluşmasının yanı sıra, çiftçiyi de büyük ölçüde destek vermeyi hedefliyor. Proje hakkında bilgi veren MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, proje amacının kırsal kalkınmayı özelde desteklemek olduğunu söyledi. Projeyi bu yıl hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Akbana, 2016 yılının 10'uncu ayında doğrudan 170 kişinin istihdam edilebileceğini söyledi. Akbana, "Tasnifleme ve paketleme ünitesi, soğuk hava depoları, civciv üretim tesisi, tavuk barındırma üniteleri, yumurta üretim tesisi, tavuk kesimhane ve şoklama tesisi, yem fabrikası, yem siloları, yem depoları'dan oluşan çok kapsamlı bir tesis kurmayı planlıyoruz. Kurulacak tesis ile çiftçilerimiz tarafından yem imalatında kullanılacak olan mısır, soya fasulyesi, arpa, ayçiçeği tohumlarını hibe ederek, üretime teşvik edeceğiz" dedi.

Bölgede, tarım ve hayvansal üretimlerinde sıkıntı yaşayan çiftçilerin bu proje ile destekleneceği belirtildi. Ürettiğini pazar yokluğu gibi nedenlerle tüketiciye satamayan çiftçilerin bu proje ile birlikte mahsullerini tesise satabileceği açıklandı. Çiftçiye, üretilen mahsulün alım garantisi vereceklerini belirten Akbana, "Çiftçi ürettiği mahsulleri bize getirecek. Böylece hem çiftçi kazanmış olacak hem kalkınması sağlanacak. Köylülerimize civciv hibe edilerek yem desteği verilecek, büyütülen tavukların alımları sağlanacak. Bingöl'ün kalkınması ve tanınmasında aktif rol alıp, istihdama katkı sağlayacağız. İlimizin ihracat grafiğini yükseltmek temel amaçlarımızdan biridir. 2016 yılının 10. ayında günlük iki milyon yumurta üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı yıl içerisinde şirket bünyesinde doğrudan 170 kişi istihdam edilmiş olacak" şeklinde konuştu.

ARAZİ SORUNU AŞILIYOR

Bingöl'de işadamlarının da içerisinde bulunduğu, Kalkınma Platformuyla arazi sorunun aşılacağını kaydeden Akbana, "Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) bünyesinde kurulan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, ilgili kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın katıldığı Bingöl Kalkınma Platformu ilk toplantısının ana gündem maddesi yatırımcıların arazi sorunun çözülmesine yönelikti. Toplantıda bazı kararlar alınıp, ilgili kurumlar ile irtibata geçildi. Bu tarihten sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın desteğiyle ilgili kurumlar, arazi sorununun aşılması için çalışmalar başlattı. İlgili kurumlar 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan toplantıyla çözüm önerilerini sunacak" dedi.

Çözüm sürenin ardından hükümetin Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık uyguladığını kaydeden Akbana, "Hükümet, bu bölgelerin kalkınması, gelişmesi ve özellikle istihdam alanlarının oluşması için ciddi anlamda destekler sunuyor. Çözüm süreciyle birlikte pekişen huzur ortamında, yatırımcılar hükümetin sunduğu bu teşviklerden yararlanarak, bireysel veya kolektif yapılanmalara gidebilir. Bingöl'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırımcıların kente gelmesi için ilgili çalışmaları itinayla yürütüyor. Bölgeye gelecek yatırımcı, maddi manevi anlamda destek bulabilir. Bizim de temennimiz bu yönde, yatırımcıların Bingöl'e gelmesi, kente yatırım yapmasıdır" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Cevdet Yılmaz Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title