Haberler

Müsiad'dan Doka'ya Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'ı makamında ziyaret etti.

Trabzon'u en iyi şekilde geleceğe hazırlamak adına yapılabilecek projeler konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Mahitapoğlu, DOKA'nın bölgede gerçekleştirdiği çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Mahitapoğlu, "Türkiye, gelişmekte olan ekonomiler arasında yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri konumundadır. Trabzon ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, yerel dinamikleri ve içsel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeye yeni bir ivme kazandırmak amacıyla MÜSİAD olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. DOKA'da bölgemizde önemli bir kurum. Sayın Genel Sekreterimizle Trabzon'a neler yapabilirizi konuştuk. Trabzon için hayati öneme sahip alanlarda yapacağımız işbirliği sonucunda memleketimize güzel kazanımlar sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Kalkınma ajanslarının büyümenin motoru olabilecek kapasitede kurumlar olduğunu ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise, ajansların yerel ve bölgesel kalkınmada kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirerek, kaynakların etkin şekilde kullanımını sağlayıp, bölgenin gerçek ekonomik potansiyellerinin ortaya çıkarılmasında etkin rol oynadıklarını söyledi.

Bölgesel kalkınma için belirlenen hedeflere ulaşmada yerel bilgiye kulak veren ve bölgedeki beklentileri karşılamak için var gücüyle çalışan bir kurum olduklarını kaydeden Kaldırım, "Önemli bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD ile fikir alışverişinde bulunmak, Trabzon'a neler yapılabilir konusunda projeler üretmek için bir araya geldik. Trabzon'a katkı sağlayacak bir görüşme olduğunu düşünüyorum. İnşallah birlikte Türkiye'ye örnek olacak ve bölgemize çok önemli katkılar sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Francisco Lima Da Silva Doğu Karadeniz Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title