Haberler

Müsiad Başkanı Ümit Ülkü'den Alkol ve Madde Bağımlılığı Mesajı

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, alkol ve madde bağımlılığının Türkiye’de ve dünyada çok küçük yaşlara indiğine dikkat çekerek, bu konuda toplumun tüm paydaşlarının üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, alkol ve madde bağımlılığının Türkiye'de ve dünyada çok küçük yaşlara indiğine dikkat çekerek, bu konuda toplumun tüm paydaşlarının üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar bağımlılığının toplumlar için ciddi tehlike oluşturduğunu aktaran Ülkü, alkol ve madde bağımlılığının Türkiye'de ve dünyadaki yaygınlığına dikkat çekti. Ülkü, "Giderek artan tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının yanı sıra teknoloji ve kumar gibi bağımlılıklar kişinin kendisinde, ailesinde ve yaşadığı toplumda zaman zaman onarılamayacak düzeyde hasarlara neden olmaktadır. Çünkü beden ve ruh sağlığı bozulan kişi ciddi toplumsal, sosyolojik ve ekonomik zararlar meydana getirmektedir. Toplumları felakete sürükleyebilecek riskler taşıyan bağımlılıklarla mücadele etmek için herkes elini taşın altına koymak durumundadır" dedi.

Teknolojinin günlük hayatımıza büyük bir hızla girmesiyle beraber teknoloji bağımlılığı da yaşandığını kaydeden Ümit Ülkü, "Bu bakış açısıyla şunu rahatlıkla söylemek mümkündür ki; son teknolojik gelişmeler her ne kadar hayatımızı kolaylaştırmaktaysa da cep telefonu, bilgisayar ve özellikle internetin yararı kadar yanlış kullanımdan kaynaklanan ciddi zararları da bugün artık bilimsel açıdan ortaya konmuştur. Özellikle geleceğimizin garantisi olan gençlerimizin ve çocuklarımızın bu bağımlılığa kapılmamaları için ailelere ve sivil toplum kuruluşlarına ciddi görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.

Yeşilay'ın bağımlılıklarla mücadelede büyük başarılar elde ettiğinin altını çizen MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Yeşilay Haftası'ndan ilhamla herkes bu önemli sivil toplum kuruluşuna gücü yettiğince destek olmalıdır. MÜSİAD İzmir olarak biz de başta tütün ve mamulleri olmak üzere tüm bağımlılıklarla mücadele için gereken adımları atmaya yönelik projeler üretiyoruz. Dernek olarak düzenlediğimiz her türlü sosyal etkinlikte bu konuya dikkat çekiyoruz. İnsan ve toplum sağlığını tehdit eden bu savaşımız hiç bitmeyecek." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilay Haftası Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title