Haberler

Müsiad, Başbakanlığın Yardım Kampanyasına Destek Oldu

Başbakanlık tarafından FETÖ tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına destekler artarak devam ediyor.

Başbakanlık tarafından FETÖ tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına destekler artarak devam ediyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi, Kuveyt Türk Manisa Şubesine giderek yardım kampanyasına 5 bin TL destekte bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olan vatandaşların yakınları için Başbakanlık tarafından düzenlenen yardım kampanyasına Manisalı işadamlarından destek geldi. MÜSİAD Manisa Şubesine bağlı işadamları Kuveyt Türk Manisa Şubesine 5 bin TL yatırarak kampanyaya destekte bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulanan MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Öztürk, "15 Temmuz gecesi yaşanan hain girişimde, girişimin başladığı anda meydana çıkan vatandaşlarımız vardı. Bu darbeye dur diyen, çoluğunu çocuğunu, yakınlarını hiçbir şekilde düşünmeden 'Söz konusu vatansa gerisi teferruat' diye düşünen genç ve yaşlı insanlarımız vardı." dedi.

Öztürk, "Bu insanlar içinde orta yaşta insanlar da vardı. Bu insanlar daha önce yaşadığımız acı veren darbe günlerinde yaşamış, bu acıları derinden hissetmiş insanlardı. Bu insanlar önceki darbe girişimlerinde yaşadıkları sıkıntıları yaşamamak için derhal sokağa çıkıp meydanları çıkmışlardı. Bunun yanında genç vatandaşlarımız vardı. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinde bahsettiği gibi, 'Maya tutması için otuz kusur yıldır, devrimbaz kodamanların viski çektiği kamıştan borularla ciğerimden kalemime kan çekerek yırtındığım, kıvrandığım ve zindanlarda çürüdüğüm bu gençlik karşısında uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür Allah'a hamd etme makamındayım' dediği gençlik vardı. Bu gençlik bir kısmı gece kulübündeydi, bir kısmı camideydi, bir kısmı çalışıyordu, bir kısmı başka yerlerdeydi. Olay anı duyulur duyulmaz bu gençlerimizin hepsi hiçbir şey düşünmeden haince bir darbe söz konusu ise her şeyini feda ederek sokağı çıkıp kendilerinin canlarını feda ederek bu girişime dur dediler." diye konuştu.

'Hayretle izledik'

Yaşananları büyük bir hayretle izlediklerini kaydeden Öztürk şunları söyledi:

"Meydanlara inen, tankların karşısına geçen vatandaşlarımız MÜSİAD olarak gönülden tebrik ediyoruz. Bu yaptıklarından dolayı kendilerini hiçbir zaman unutmayacağımızı ifade ediyoruz. Şehit olan bütün insanlarımızı rahmetle anıyoruz, ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. MÜSİAD olarak başlatılan bu kampanyaya destek olacağız. Bu durumun insanlara örnek olmasını istiyoruz. Herkesin şehit ailelerine sahip çıkmasını istiyoruz. Üyelerimizi miktar konusunda serbest bıraktık. 62 üyemiz var Manisa'da. Hem Manisa'daki hem de Türkiye'deki iş adamlarına çağrıda bulunuyoruz. Şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmaması için yakınlarına bu şekilde destek olunmasını istiyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Öztürk Kuveyt Türk Yerel Haberler

title