Haberler

Müsiad Balkanlar'a Açılıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın Makedonya'da şube açmasına ilişkin, "Bundan sonraki süreçte bir merkez çerçevesinde kalmayıp diğer ülkelerde de teşkilatlanacağımız bir yapılanma olacak.

CİHAD ALİU - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın Makedonya'da şube açmasına ilişkin, "Bundan sonraki süreçte bir merkez çerçevesinde kalmayıp diğer ülkelerde de teşkilatlanacağımız bir yapılanma olacak." dedi.

MÜSİAD'ın Makedonya'daki şubesinin açılışı vesilesiyle Üsküp'te bulunan Olpak, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Olpak, Makedonya'yı "Balkanlar'ın kalbi" olarak nitelendirirken, Makedonya'da bir MÜSİAD şubesi açmak için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bugüne kadar Balkanlar'da temsilciler üzerinden ilişkiler yürüttüklerini aktaran Olpak, "Bundan sonraki süreçte bir merkez çerçevesinde kalmayıp diğer ülkelerde de teşkilatlanacağımız bir yapılanma olacak." ifadelerini kullandı.

Olpak, bölgedeki tüm ülkelerin kendileri için ayrı öneme sahip olduğunu belirterek, Makedonya'yı ise konumu itibariyle bölgenin merkezi olarak gördüklerini, ayrıca komşularıyla ilişkilerinden sıkıntısı olmadığı için şube açmak için ilk olarak Makedonya'yı tercih ettiklerini ifade etti.

Gelecekte Balkanlar'daki diğer ülkelerde de yapılanmak istediklerini vurgulayan Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için istediğimiz şartlar, MÜSİAD misyonu ile hareket etmeye hazır iş adamları olmaları ve o iş adamları sayısının da belirli bir rakama ulaşması. Güzel bir çekirdek oluşturmuş durumdaki MÜSİAD Makedonya, kendi yönetiminin içerisine sadece Makedonya'da iş yapan insanları değil, civar ülkeler Kosova'dan, Arnavutluk'tan, Sırbistan'dan ve Yunanistan'dan üyeleri de katmış durumda."

"Balkanlar'daki merkez Makedonya"

Yakın coğrafyada Romanya'da da şubelerinin bulunduğunu aktaran Olpak, Makedonya'da açılan şubenin ise Balkanlar'daki merkez konumunda olduğunu kaydetti.

Olpak, MÜSİAD'ın Makedonya şubesinin ülkedeki iş dünyası için faydalı faaliyetler gerçekleştirmek adına çalışmalar yürüteceğini belirterek, "Kendi üyelerini geleceğe taşıyacak projeler içerisinde olmalı. Bu klasik, her zamanki iş gezilerinden ibaret değildir. İş gezileri olacak, iş forumlarına ve birtakım fuarlara katılımlar olacak. Ülkelere veya sosyal ve ekonomik konulara yönelik hazırladığımız raporlara katkılar olacak. Bulundukları ülkelere, idarecilerine, hükümetlerine iş dünyası ile ilgili beklentilerini, sıkıntılarını sunmak şeklinde olacak." diye konuştu.

İş adamlarının birbirine garantörlükten çok kılavuzluk için ihtiyaç duyduğunu kaydeden Olpak, MÜSİAD Makedonya'nın uzaktan, kulaktan dolma bilgiler yerine, burada iş yapan kişiler, Makedonya'ya yatırım yapmak isteyen, ticaretini geliştirmek isteyen ya da ticarete yeni başlamak isteyenlerin ilk adreslerinden biri olacağını vurguladı.

Makedonya, Arnavutluk ve Kosova ekonomi odaları ile iyi niyet protokolü imzaladıklarını da anımsatan Olpak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu anlaşmalar, iyi niyet anlaşmalarıdır. Başlangıç itibariyle herhangi zorlayıcı yükümler içermez ama en azından iyi niyetliysen çalışmak için size kapı açar. Bu açıdan değerlendirildiğinde her üç oda ile yapmış olduğumuz anlaşma bize şu mesajı veriyor: O üç odanın MÜSİAD'a bakışı, MÜSİAD'ın da o üç odaya bakışı olumlu. Biz karşılıklı iş yapamaya hazırız, diyoruz. Bundan sonraki süreçte karşılıklı ziyaretler ve iş yapmanın altyapısının ne şekilde olacağına dair gelişmeler olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Nail Olpak Makedonya Kosova Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title