Haberler

MÜSİAD 85. Genel İdare Kurulu Gala Programı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın 85. Genel İdare Kurulu Toplantısının Gala programında ekonomi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD'ın 85. Genel İdare Kurulu Toplantısının Gala programı'na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile bir çok davetli katıldı. Türkiye'nin hemen hemen her şehrinden ve yurt dışından katılımların olduğu toplantının açılış konuşmasını MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök yaptı. Gök, bu toplantının Elazığ'da yapılmasından dolayı destek veren herkese teşekkür etti.

Elazığ demek Harput, Harput demek ise Elazığ demektir diye sözlerine başlayan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Bunu şu yüzden vurguluyorum, Harput ve yöresi, Anadolu'nun en eski yerleşme birimlerinden biridir ve kültürel anlamda olsun, şehir geleneği anlamında olsun önemli bir merkezdir. Biliyoruz ki, Harput ve çevresi, Malazgirt muharebesinden sonra Türklerin eline geçmiş, Türk Yurdu olmuştur. Elazığ'ın gelişmesi, Türkiye'nin gelişmesidir. Ülkemiz ne kadar büyürse, Anadolu'nun kentleri, insanı, ekonomisi büyür" dedi.

"GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKIYORUZ"

2013 yılının ekonomik anlamda güzel sonlandığını belirten Olpak, "MÜSİAD olarak, 2013 yılını, hiç de karamsar bakışlarla değil, tam tersine, sonuçlandığı şekliyle öngörmüştük. Aynı şekilde, 2014 yılı için de ilk 3 aydaki verilere bakarak, olumlu düşünüyor, birilerinin geçen yıl da manipüle etmeye çalıştığı gibi, yüzde 2'ler civarında anlamsız büyüme tabloları filan çizmiyoruz. Bir ülke, iş adamlarından, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, sosyal gelişime daha fazla katkı bekler. Biz iş adamlarının beklediği ise huzur, güven, pozitif istikrar, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemidir. Siyasi istikrarla gelen ekonomik istikrar ve hedeflerin yakalanmasıyla elde edilen güven ortamı, 1 yılı aşkın bir süredir devam eden çözüm süreci ve demokratikleşme paketiyle, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Hafızalarımızı tazelersek, 2013 yılının ilk yarısında ekonomik anlamda sergilediğimiz performans, tüm dünyanın takdirini kazanmıştı. IMF ile biten borç ilişkisi, yatırımların ayağa kalkması, kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkarılması, ilk akılda kalanlar. Türkiye ekonomisi 2013 yılında yüzde 4 büyümüştür. Küresel krizin etkilerinden kurtulmaya çalışan Avrupa Bölgesi'nde yüzde 0,5'lik büyüme gerçekleşirken, Türkiye'nin, 2013 yılında OECD ülkeleri içerisinde en yüksek büyüyen ülke olması, önemlidir. 2014 yılına da, yine pek çoklarınca felaket senaryolarının çizildiği, ulusal ve uluslararası pek çok kurumun ardı ardına Türkiye'nin 2014 büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettikleri bir ortama girdik. Buna karşılık, elimizdeki rakamların hiç biri, Türkiye'nin büyümesini aşağı yönlü revize etmeyi gerekli kılmıyor. Sanayi üretimi, geçen yılın ilk 2 ayında yüzde 3 artmışken, 2014 Ocak ve Şubat aylarında ortalama yüzde 6 artış gösterdi. Yine, MÜSİAD olarak yayınladığımız SAMEKS endeksi de, Kasım'dan itibaren en yüksek değerine Mart'ta ulaştı ve artış trendini koruyor. Dış ticaretimiz, özellikle AB ülkelerinin toparlanma sinyalleri vermesiyle artış eğilimini sürdürüyor. Gerek tüketicinin, gerekse reel kesimin ekonomiye güveni artış gösteriyor. İç talebin canlılığını, vergi gelirlerinden, özellikle dahilde alınan KDV artışı da destekliyor. Tam da bu noktada, bugün Maliye Bakanımız'ın açıklamış olduğu KDV uygulamasındaki değişikliği olumlu karşıladığımızı, tarım alanında da uygulamanın genişletilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"AYM YIL DÖNÜMÜNDE YAŞANANLAR HOŞ KARŞILANMAMIŞTIR"

MÜSİAD'ın ülkemizin kalkınması ve büyümesi için var gücüyle çalıştığını ifade eden Olpak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm gücünü de MÜSİAD'ı oluşturan değerli üyelerinden alıyor. Türkiye büyür de, MÜSİAD geri kalır mı? Hayır. Biliyorsunuz, geçen hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın da katılımıyla, Amerika MÜSİAD'ın lansmanını yapıp geldik. Amerika'da yaptığımız görüşmeler neticesinde de gördük ki, bizi çok büyük fırsatlar bekliyor. Hem Amerikalı iş adamlarıyla, hem de Beyaz Saray yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz sonuç, ümit var olmamıza neden oluyor. Büyüme deyince, hem nitelik, hem de nicelik anlamında büyümeyi kast ediyoruz. Bugün MÜSİAD, Şube, Temsilcilik ve Temsilcileriyle, Türkiye'de 76 noktada, Yurt dışında ise, 55 ülkede, 143 noktada temsil edilmektedir. Önümüzdeki ay, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın katılımıyla, Pekin Temsilciliğimizin açılışını yapacağımızı da buradan ilan etmek istiyorum. İstikrar derken, bu prensibin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de geçerli olacağını ifade etmek isterim. O makamda görev yapacak kişinin milletimizin bağrından çıkması, devletimizin ve milletimizin geleceği için çalışması önemlidir. Bir diğer husus ise, bu seçimin, halkımızın hür iradesi ile yapılacak olmasıdır. Bu iki husus gerçekleştiği zaman, Cumhurbaşkanlığına kimin geldiği önemli değildir. Yine bu noktada, bugün AYM kuruluş yıl dönümünde yaşananların, huzur ve istikrardan yana olan bizler tarafından hoş karşılanmadığını belirtmek isterim. Bugün, toplum, yargı içindeki huzursuzluğun farkındadır ve rahatsızdır. Daha da önemlisi, bu huzursuzluğu ve yanlışlığı meydana getiren de ne toplum, ne iş camiası, ne de STK'lardır, bizzat yargının kendisidir ve çözümünü bulmak da yargıya düşer. Farklı zamanlarda, gerektiğinde hızla insiyatif almaktan çekinmeyen yargı, çözüm konusunda da bunu yapmak yerine, kamuya açık bir şekilde, devlet yönetimi arasında kavga algısı oluşturacak yaklaşımlardan kaçınmalıdır."

"TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR POTANSİYELE SAHİP"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, "Böyle bir toplantıyı 8-10 yıl önce yapmayı planlasaydık her bir ilimizden sanayicimizi iş adamımızı Elazığ'da toplayacağız deseydik herhalde gerçekleştiremezdik diye düşünüyorum. Türkiye çok zorlu süreçlerden geçti, bunları hepimiz yaşadık. Öncelikle 45-50 yaşın üstündekiler çok daha yakinen yaşadılar. Yeri geldi egemenlik ayaklar altına alındı. Yeri geldi vatandaşlarımıza yalanlar söylendi. Ne olacak ben oyumu alırım ondan sonra işime bakarım dendi. Yeri geldi siyasetçi hükümet zor durumda kaldı ve şapkamı alır giderim dedi. Biz o günlerden işte bugüne geldik. Çok zor süreçler yaşadı Türkiye, çok sıkıntılar çekti. Düşüncelerimizi dahi ifade edemeyeceğimiz dönemler yaşadık. Bugün Allah'a çok şükür her bir kardeşimiz Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandaşı düşüncesini de ifade edebiliyor, okuluna da gidebiliyor, başörtüsünü de takabiliyor Allah'a şükürler olsun. Evet güçlü bir siyasi iradeyle bunlar gerçekleşti. Sizlerin o güçlü desteğiyle bunlar gerçekleşti. Eğer zayıf bir yönetim anlayışı olsaydı, zayıf güçsüz bir hükumet olsaydı bunların hiç birinin yapılması mümkün değildi. Yıllarca Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi özlemi içerisinde olduk. Yeri geldi dedik ki acaba biz ne zaman bu 10 bin dolar kişi başı milli gelire ulaşacağız. O zaman dendi ki hayal bunlar. Mümkün değil. Ama bugün çok şükür iyi noktadayız, çok iyi noktalara geldik. Ama elbette bu yetmez. Hem bu ülkemizin demokrasi standardı için yetmez hem de bu ülkenin büyümesi kalkınması için yetmez. Biz potansiyelimizin çok daha altında büyüyoruz, gelişiyoruz. Türkiye güçlü bir potansiyele sahip. İşte sizlerle siz değerli iş adamlarıyla, siz değerli sanayicilerle biz bugünlere geldik. İnşallah bundan sonraki süreci de birlikte götüreceğiz. O sizin güçlü desteğiniz, o sizlerle olan bütünleşmemiz ve dayanışmamız bize bu gücü verdi. Siz de bizlere güvendiniz inandınız. Son 12 yılda aşağı yukarı 4 kattan fazla ihracatta bir büyüme gerçekleştirdiniz. Bunu sizler yaptınız. Biz 500 milyar dolar bir hedef koyduk, artık zor bir şey kalmadı ve 12 yılda 4 kat bir ihracat artışı olduğuna göre 9 yılda 2,5 katlık bir artışla 500 milyar dolara ulaşırız diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Bakan Elvan ve Genel Başkan Olpak'a kendi resimleri ve Harput'un yer aldığı dokuma kilimler MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök tarafında hediye edildi. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de gecenin anısına plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Genel İdare Kurulu Nail Olpak Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title