Haberler

Müşavir Kursiyerleri Bilgilendirdi

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof.dr. Ali Dere Pazar Günü Offenburg Merkez Camisinde 2009 Yılında Başlayan 'Pro Dialog' seminerine Katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. Ali Dere pazar günü Offenburg Merkez Camisinde 2009 yılında başlayan 'pro Dialog'seminerine katıldı.Federal Almanya İçişleri Bakanlığıyla Göçmen ve Mülteciler Dairesi,Avrupa Komisyonu Uyum Fon'un desteklediği projede Almanyada yaşayan Türk toplumuyla islam dinin daha iyi tanıtılması hedefleniyor.Proje Almanya genelinde Diyanet İşleri İslam Birliği(DİTİB)'e bağlı camilerde verilen seminerlerde yetişecek cami rehberleri 10 hafta süren kurslarda bilgilendiriliyor.Seminerler Diyanet Ataşeleri, bölge diyalog sorumluları, din görevlilerin ortak çalışmalarıyla organize ediliyor. Offenburg Merkez Camisinde pazar günü yapılan seminere Karlsruhe Başkonsolosluğu bölgesinden 60 cemiyet temsilcisi, kursiyerleriyle birlikte katıldı. Seminere Berlin Büyükelçiliğinden Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. Ali Dere, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, DİTİB Baden bölge başkanı Mustafa Yiğit, Ortenau bölgelerinde görevde bulunan din görevlileri, dernek yöneticileri bulundu. Kursiyerlere önerilerde bulunan Müşavir Prof.Dr.

Dere hadislerin tarihini, farklılıklarını, gerçek ve gerçek olmayanlarını anlattı.

ALMANYA'DA İSLAM ELEŞTİRİLERİ GİDEREK ARTIYOR

Müşavir Prof.Dr. Dere konuşmasında'batıda giderek artan islam eleştirisi var,son iki yılda eleştiriler giderek keskinleşiyor'.Eleştiri ve tartışma konularında genelde islamın demokraside,kadın haklarında yeri konuşuluyor.Töre cinayetlerin,şiddet eylemlerin faturası islam dinine atıfta bulunup yanlış iletişimden kaynaklandığını söyledi.Kursiyerlere eğitime önem verilmesini Türk toplumun ve islam dinin iyi bir eğitimle donanmış gençler sayesinde iletişim eksikliğin giderleceğini duyurdu. Medya ve günlük hayatta yanlış kaynaklardan edinilen bilgilerle toplumumuz yanlış tanıtılıyor bilgi, eğitim, niyet eksikliği bunların başında geldiğine dikkat çekti. Almanya'da artık kalıcıyız, bizler buranın bir parçasıyız bu topluma katkı sağlamalıyız. Alman toplumund her yerde söz sahibi olmak için eğitim çok önemli. Müşavir Prof.Dr. Dere'Türk toplumu bilgili, eğitim seviyesi yüksek bir topluma dönmesi isteniyor erdemli gençler yetişmeli. Türk toplumu güzel rol modellere ihtiyacı var başarılı, eğitimli, mesleklerinde kariyer sahibi olanları örnek almalıyız.

Başarı için bilgimizi sürekli geliştirip kitap okumalıyız, medyayı takip etmeliyiz, çevremizle diyalogları artırıp bilgi transferini artırmalıyız.

Camilerde farklı toplumlar arasında iletişim ortamını sizler kursiyerler sağlayacaksınız bunun için doğru bilgilendirmenin yolu eğitimdir. Almanya genelinde devam eden'pro Dialog' seminerleri 2011 yılnda tamamlanıyor.

Baden bölgesinde seminerlere katılan kursiyerler 28 Kasım tarihinde sertifikaları törenle Offenburg Merkez Camisi tarafından verilecek.

SEMİNERDE ALMAN POLİSİ DERS VERDİ

Seminerde Offenburg Polis Teşkilatını temsil eden Markus Braun 'önyargılar devamlı var çünkü birbirimizi yeterince tanımıyoruz,

Tanımadığımız için önyargıların olması doğaldır.'Polis Braun' geç olsada başlangıçlar çok önemli bu ilk adım, devamı gelmeli tek taraflı değil her iki taraf birbirine konuşarak yaklaşmalı'.Alman polislerin islam hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını Kuranı Kerim'in içeriğini bilmediklerini anlattı. Her konuda, her etkinlikte bulunduğunuz polis teşkilatıyla temas kurun etkinliklerinize çağrın her iki taraf birbirinden öğreneceği çok şey var. Polisler etkinliklerinizde her konuda size yardımcı olur, polislere islam dinini tanıtın, diyologlar günlük olmamalı, şov yapılmamalı, konfliktlerin olduğu her yerde devam etmeli diye konuştu. Offenburg Merkez Camisi Başkanı Ali Yıldırım, din görevlisi Ethem Kümbüllü, basın sözcüsü Temel Aydın, başkan yardımcısı Osman Görgün seminere katılan kursiyerlerle DİTİB temsilcilerine yemek verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title