Haberler

Muş Valisi Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Muş Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Eke, Muş Anadolu Lisesi Müdürü Kasım Gür ve okul idarecileri tarafından karşılandı. Öğrencilerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, eğitim ve öğretim konusunun Muş'un öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi. Eğitimin altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Vali Yavuz, "Aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğimiz idealist eğitimcilerimizle, öğrencilerimize bu düşüncemizi aktarmamız, başarılı öğrenciyi değerler eğitimiyle donatarak, medeniyet hissiyatı gelişmiş nesiller yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi yetiştirirken sadece başarıyı kıstas olarak almıyoruz, bunun yanında değerler eğitimini en iyi şekilde almış, başta kendisine, sonra ailesine, vatanına, milletine faydalı insan yetiştirmek hedefimizdir. Bizim istediğimiz mesleklerden ziyade çocuklarımızın severek yapabilecekleri, kendilerine ve memleketine faydalı olabilecekleri işleri yapmalarıdır" dedi.

Şu an aktif olarak görev yapan Osmaniye Valisi'nin Bulanıklı, Isparta Valisi'nin ise Vartolu olmasını örnek veren Vali Yavuz, "Görüldüğü gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşına mevki verirken memleketine, etnik kökenine bakmıyor, ayrımcılık yapmıyor, bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Yeter ki siz isteyin, başarılı olacağınız, muhataplarınızı memnun edecek meslekleri icra edin" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, "Sevgili gençler, sizler ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Bu büyük ülke, geleceğinizi yaşayacağınız büyük Türkiye'dir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu mesleklerde hepinizin en iyiler olarak görev almasını temenni ediyor, başarılar diliyorum" dedi

Daha sonra okul öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Yavuz, "Öğretmenlik; aşktır, sevdadır, tutkudur. Öğretmenlik mesleğine ben böyle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı engin bir insan sevgisi ve şefkati, diğer yandan aynı şekilde tüm insanlığa aynı gözle bakan bir milletin mensubuyuz ve böyle bir gençliği karşımızda görmek istiyoruz. Bu neslin yetişmesinde en büyük görev siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Görevlerinizde hepinize başarılar dilerim" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Cevdet Arslan Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title