Haberler

Muş Valisi Köylerde İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Vali Vedat Büyükersoy, Muş'un çeşitli beldelerinde yapılan yol çalışmalarını inceleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür'den bilgi aldı.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresi tarafından Konukbekler, Bozbulut, Yeroluk, Yeşilova, Donatım, Soğucak, Kepenek, Derecik, Çukurbağ, Tabanlı, Yazla Köyleri ile Serinova ve Sungu Beldelerinde yapılan yol çalışmalarını inceleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür'den bilgi aldı.

Vali Büyükersoy, Üçevler, Köy yollarının standartlara uygun hale getirileceğini açıklayarak, özellikle Derecik mevkiinden ulaşım sağlayan Üçevler grup köy yolunun sürekli ulaşıma açık kalmasını sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Vali Büyükersoy, "Bu yıl yolun altyapı ve genişletme çalışmalarına başladık. Yollarımızda çok dar bölümler var. Dar bölümleri açıyoruz. O dar bölümlerdeki kayaları kırıp toprakları ise makinelerimizle düzeltip, yolu genişletiyoruz. Özellikle Derecik yolu gerçekten çok dar ve kullanışsız bir yoldu. Orada yaptığımız çalışmadan sonra o yolumuz Üçevler'e kadar kullanışlı bir hale gelecek, buradan da Şenyayla'ya kadar devam edecek. Yolumuz Güvenlik yolu olarak da kullanılacak. Ancak bunu güzergâh bitikten sonra teklif edeceğiz. Yolumuzun bitmesi ile çok daha kaliteli, standardı yüksek bir yolu hizmete kavuşturmuş olacağız. Devletimizin imkânları ölçüsünde sizlerin de şahit olduğu gibi köylerimize, beldelerimize, ilçelerimize daha rahat ulaşım sağlıyoruz. Gayretle çalışmaya devam ediyoruz," dedi.

Köylüler ile sohbet eden, sorunlarını dinleyen Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy, vatandaşlara hitaben "Dereciğe gittik, bu gün orda ki bir arıcı kardeşimizle konuştum. 55 kovanı varmış, 150 tane de eniştesinin… Para kazanabiliyor musun diye sordum? Dedi ki nasıl kazanmam, çokta iyi kazanıyorum. Ne tavsiye edersin peki dedim. Parası olmayan arıcılık yapsın, geçimini çok iyi sağlar, hatta çok da iyi durumda olabilir dedi. Biz bunu destekliyoruz.

Bu nedenle insanımızın bu bölgede arıcılık, küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği gibi bölgenin iklimine uygun üretim yaptığı takdirde fakirlik zincirini kıracağına inanıyorum. İnsanımız çalışır, gayret gösterir, azimli olur, uygun üretim dallarında üretime yönelir ise fakir kalması mümkün değil, hatta ondan elde edeceği gelir ile zengin olması bile mümkündür." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Büyükersoy Konukbekler Derecik Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title