Haberler

Muş Valisi Çınar'ın "Dünya Çevre Günü" Mesajı

Muş Valisi Ali Çınar, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Muş Valisi Ali Çınar, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çınar mesajında, insanlığın iklim değişikliği, kuraklık, biyolojik çeşitliliğin azalması, zehirli atıklar gibi ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Çevreye bilinçsizce atılan plastik ürünlerin doğada yüzyıllar boyunca çürümeden kaldığını bildiren Çınar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kullandığımız parfüm, deodorant, sprey gibi ürünler, ozon tabakasında kalıcı hasarlara sebep oluyor. Bu duruma dikkat çekmek amacıyla, 1972 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Günümüzde sağlıklı bir çevrede yaşamak temel insan haklarından biri olarak kabul edilmekte. Anayasamızda da herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak hakkına sahip olduğu, çevreyi geliştirmek ve çevre kirliliğini önlemenin devletin ve aynı zamanda vatandaşların görevi olduğu belirtilmektedir."

Çevre konusunda da, toplumda bilinç oluşturmak, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmanın eğitimle mümkün olduğunu belirten Çınar, bu konuda fertlerin aktif katılımını ve çevre korumacılığının geliştirilmesini sağlamak gerektiğini ifade etti.

Daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya temennisinde bulunan Çınar,

"İnsanlığın ortak meselesi olan bu konuda, çevre bilincini oluşturmak için eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı ve görsel basınımız ve tüm bireyler birlikte çaba sarf etmeli" dedi.

Muhabir : Sabri Yıldırım / Berin Çetin

Yayıncı: Behçet Güngör - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Çevre Günü Ali Çınar Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title