Haberler

Muş'un Simgesi Alaaddin Bey Cami Restore Ediliyor

Muş'un tarihine ışık tutan ve yapımı 18'inci yüzyıla dayanan Alaaddin bey cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Muş'un tarihine ışık tutan ve yapımı 18'inci yüzyıla dayanan Alaaddin bey cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Yukarı çarşı semtinde tarihi dokusu bozulmadan iç ve dış mimari yapısına uygun olarak elden geçirilen Alaaddin bey Cami, Muş'un en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Cami inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, Alaaddin Bey Camii, bizim şehir merkezinde buluna 3 tane tarihi camimizden biridir. Hacı Şeref Camii, Ulu Camii ve Alaaddin Bey Camii. Alaaddin Bey Camii 1700'lü yıllarda yani 18'nci yüzyılın ortalarında Muş Valisi Alaaddin Bey tarafından yaptırılmıştır ve tarihi dokusunu Osmanlı eserleri olarak anılmaktadır. Cami Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmektedir. Aslına uygun bir şekilde çok titizlikle restore işlemleri yapılmaktadır. İlimizdeki 3 tarihi camimiz aslına uygun bir şekilde varlığını hissettirecektir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feyat Asya Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title