Haberler

Muş'taki Terör Operasyonu

Muş Valiliği, Varto'da terör örgütünce sözde "şehitlik" olarak adlandırılan bölgede, cami, cemevi ve mezarlıkların devlet tarafından yıkıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Muş Valiliği, Varto'da terör örgütünce sözde "şehitlik" olarak adlandırılan bölgede, cami, cemevi ve mezarlıkların devlet tarafından yıkıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde gerek sosyal medyada gerekse HDP Muş milletvekilleri ve milletvekili adaylarının basında yer alan "Varto'da cami, cemevi ve mezarlıkların devlet tarafından yıkıldığı ve tahrip edildiği" yönündeki beyanlarıyla algı oluşturulmak istendiği belirtildi.

İlçenin Kolan bölgesinde yer alan PKK'nın sözde "şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede, 17-18 Eylül'de jandarma ve polisin özel harekat timlerince hava destekli düzenlenen operasyonun 19 Eylül'de kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Varto-Kolan köyü civarında sözde 'şehitlik' adı verilen bölücü terör örgütü mezarlığı alanındaki 2 binada yapılan incelemede çeşitli suç ve suç unsurlarına rastlanmıştır. Bölücü terör örgütü lideri ve sözde şehitlerin fotoğrafları ile kendi bayrak ve flamaları ile süslendiği bu binalar bölücü terör örgütünün sözde mahkemeler kurup vatandaşlarımızı sorguya aldığı yerlerdir. Bu bina ve müştemilatının gerek yıkım öncesi ve gerekse yıkım sonrasına ait fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bu binalar cami ve cemevi gibi kutsal mekanlar değildir. Çünkü binanın içini gösteren fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere camiyi çağrıştıracak herhangi bir dini motif görülmediği gibi cemevi olduğunu gösteren Hazreti Ali'nin resmi ve alevi yurttaşlarımızca önemsenen hiçbir resim ve yazı da bulunmamaktadır. Bir binanın üzerine cami veya cemevi levhası asmakla o bina kutsal mekan olamaz. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde cami veya cemevi gibi halkın kutsal saydığı mekanlar el yapımı bombalarla tuzaklanamaz ve bu kutsal mekanlarda her ne ad altında olursa olsun vatandaşlar alıkonulamaz ve sorgulama yapılamaz."

"Operasyonda kaçırılan bir vatandaş kurtarıldı"

Açıklamada, operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kaçırılan ve alıkonulan bir vatandaşın da sağ olarak kurtarıldığı kaydedildi.

Bölgedeki mezarlıklara hiçbir şekilde zarar verilmediği vurgulanan açıklamada, "Yine aynı beyan ve haberlerde mezarlıkların tahrip edildiği belirtilmektedir. Valiliğimizce 19 Eylül'de yapılan açıklamada da belirtildiği üzere, mezarlıklara hiçbir şekilde zarar verilmemiş ve yıkım sonrası mezarlıklara ait fotoğraflarda kamuoyu ile paylaşılmıştı" denildi.

Varto'daki çatışma

Açıklamada ayrıca Varto ilçesinin kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen kadın teröriste ait cesedin sosyal medyada teşhir edilmesine ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, söz konusu soruşturma üzerine Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un görevinden alındığı şeklindeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Muş Valiliği Eylül Varto Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title