Haberler

Muş'taki Silahlı Kavga Davası

Muş'un Bulanık ilçesinde önceki yıl iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 28 sanığın yargılanmasına başlandı.

Muş'un Bulanık ilçesinde önceki yıl iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 28 sanığın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fethullah, Faysal, Mehmet ve Talha Dost, Çetin, Halit, Ergin, Yıldırım ve Remzi Kundo ile tutuksuz sanıklarından İskan Taşkele ve taraf avukatları hazır bulundu.

Başka suçtan Mersin'de cezaevinde bulunan bu davanın tutuksuz sanığı Mehmet Kundo, Mersin Adliyesi'nden, Erzurum'da cezaevinde olan Kutbettin, Aydın, Mehmet Reşit ve Ali Ziver ve Ömer Kondo, Necmettin Kundo ile müştekiler Şükran Kundo ile Hori Kundo da SEGBİS sistemi aracılığıyla Erzurum Adliyesi'nden, diğer tutuksuz sanıklardan Zeki Kundo ile Mehmet Gül Kundo da video konferans sistemiyle Sakarya Adliyesi'nden duruşmaya katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan sanıklardan Fethullah Dost, olay günü Kundo ailesi ile ihtilaflı oldukları mezrada, yakınları ile traktörle ot biçtiklerini anlatarak, Kundo ailesinden sanıkların bir anda etraflarını sararak kendilerine silahlarla ateş açtığını savundu.

Kundo ailesinin 3 ayrı yönden kendilerini taradığını ve kaçmaya çalışmalarına rağmen önlerini kestiğini ifade eden Dost, ilk önce kendisinin vurulması sebebiyle olayın devamını hatırlamadığını ve kendisinin olayda silah kullanmadığını anlattı.

Faysal Dost ise olay günü ihtilaflı arazide Kundo ailesinden yaklaşık 20 silahlı kişinin saldırısına uğradıklarını, olayda kendisinin de yaralandığını belirterek, Sinan Kundo tarafından yönlendirilen saldırganların kaçmalarına bile izin vermediğini savundu.

Kendisinin araya giren kişilerce kurtarıldığını anlatan Faysal Dost, "Kundo'lar 'asker geldi' diyerek Hınıs yönüne kaçtılar. Bu olay 15-20 dakika sürdü. Bize pusu kurulmuştu, etrafımızı sardılar. Ben kimseye ateş açmadım, suçsuzum, beraatımı istiyorum. Davacıyım" dedi.

Sanık Mehmet Dost ise olay günü yaklışık 20 kişinin kalaşnikovlu saldırısına uğradıklarını dile getirerek, "Hep beraber köye doğru kaçmak istedik ama arkamızdan, sağımızdan, solumuzdan ateş açıyorardı. Bizde de sadece ağabeyim Nusrettin Dost'un geçici köy korucusu olması sebebiyle silahı vardı. Ben kimseye ateş açmadım, onun da ateş açtığını görmedim" diye konuştu.

Sanıklardan Çetin Kundo, Dost ailesi ile aralarında 60 yıldır süren bir arazi anlaşmazlığı bulunduğunu ifade ederek, davaya konu olan bu arazinin devlet tarafından mera olarak bırakıldığını söyledi.

Olay günü Dost ailesinin bu arazide ot biçtiğini ifade eden Çetin Kundo,  "Ağabeyim Gıyasettin ile Fehim Kundo onlara doğru giti ve burası mera, burayı biçiyorsunuz?' dedi. Dost ailesinden Nusrettin de 'Kralı gelse biçeceğiz' dedi. Bunun üzerine ağabeyim ile Fehim onlara doğru gitti. Birbirlerine 40-45 metre kala birbirlerine ateş açmaya başladılar. Olay günü biz üç kişiydik" dedi.

Çetin Kundo, "Orda birçok kişinin öldüğünü ve bayıldığını görünce ben de bayıldım" diyerek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların savunmasını aldıktan sonra duruşmaya öğle arası verdi.

Duruşmada, verilen aranın ardından diğer sanıkların ifadesinin alınmasına devam edilecek.

Olayın geçmişi

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında yaşayan akraba iki aile arasında, 60 yıldır süren arazi anlaşmazlığı sebebiyle önceki yıl çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, Bahattin, Nusrettin, Barış, İbrahim ve Yakup Dost ile Fehim ve Kiyasettin Kundo hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 9 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından iki aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 28 sanık hakkında "kasten öldürme",  "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından açılan davanın, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'da görülmesi kararlaştırılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Dost Trabzon Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title