Haberler

Muş'ta Yenilenebilir Enerji Üretimi Projesi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından finanse edilerek Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından uygulanan ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Kullanma-Yok Etmeden Tüket Projesi’nin açılışı yapıldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından finanse edilerek Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından uygulanan 'Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Kullanma-Yok Etmeden Tüket Projesi'nin açılışı yapıldı.

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış programına Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlar içerisinde bu tarz projeyi hayata geçiren ilk kurum olduklarını söyledi. Projenin enerji kaynakları açısından çok önem arz ettiğini kaydeden Erliğ, "605 bin lira bütçesi olan projemizin finansmanının yüzde 75'i DAKA yüzde 25'i ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanmaktadır. 70 Kwh gücünde olan rüzgar ve güneş türbinleri enerji üretimine başlamıştır. Okulun çatısına kurulan güneş panelleri ile 60 Kwh, Taşo Mezarlığının üst kısmına kurulan rüzgar türbini ile de 10 Kwh enerji üretilecektir" dedi.

DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ise, bu projenin en çok beğendiği projelerden biri olduğunu söyledi. Demirci; "Bu proje benim favori projemdi. Enerji üretimi olarak küçük görünse de hizmet değeri ve örnek olma babında çok önemli ve değerli bir proje hayata geçirildi. Bölgemizi yenilenebilir enerji için çok değerli bir bölge ve bizde bu enerjiyi sonuna kadar kullanmakta kararlıyız" şeklinde konuştu.

Hayata geçirilen projenin takdire şayan olduğunu ifade eden Vali Vedat Büyükersoy ise, ortaklaşa hayata geçirilen bir projenin Muş'a kazandırıldığını belirterek; "Yenilenebilir enerji herkesin çok iyi bildiği gibi gerçekten önemlidir. Muş'ta ilk kez rüzgar gülü ve enerji panelleri ile enerji üretimi sağlanmıştır. Üretilen enerji çok büyük değil ama burada eğitim gören öğrencilere örnek olacak bir proje. Bu projenin girişimci vatandaşlarımıza da örnek olacak kanaatindeyim. Küçük çaplı işletmesi olan vatandaşlarımız da bu tür tesisleri kurarak kendi enerjilerini üretecekler. Dünyanın geleceği için yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade etmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında kurulan enerji laboratuarı ile güneş panellerinin açılışı yapıldı. Daha sonra törene katılanlar Taşo Mezarlığı'nın üst kısmındaki Sanat Tepe de kurulan rüzgar türbininin açılışına katıldılar. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Yaşar Demirci Feyat Asya Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title