Haberler

Muş'ta Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Eylemi

Güncelleme:

Üniversite hattındaki otobüs sayısının az olmasını protesto eden öğrencilerin şehir merkezine girmeleri polis ekiplerince engellendi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, üniversite hattındaki otobüs sayısının az olduğunu iddia ederek, bu durumu protesto etti.

MŞÜ önünde toplanan yaklaşık bir grup üniversite öğrencisi, üniversite hattındaki otobüs sayısının az olması nedeniyle derslere geç kaldıklarını belirterek, yürüyüşe geçti.

Muş- Kulp karayolu üzerinde slogan atarak yürüyen gruptakilerle güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri arasında zaman zaman arbede yeşenırken, karayolunda trafik güçlükle sağlanabildi.

Kızılağaç kavşağına kadar yaklaşık 8 kilometre yürüyen öğrenciler, burada Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ekiplerince durdurularak, şehir merkezine devam etmelerine izin verilmedi.

Protestocu grup burada bekleyişlerini sürdürürken, öğrenciler arasından seçilen temsilciler, Engelliler Parkı'nda bekleyen Vali Yardımcısı Fatih Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan ve Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin yanına giderek sorunlarını iletti.

Sorunun çözümü için öğrencilerle birlikte hareket edeceklerini belirten Belediye Başkanı Dede, 10 otobüsün çalıştığı hatta yeni otobüsler almak için ihale yaptıklarını ancak ihaleye alıcı firmaların katılmadığını söyledi.

Dede, 10 otobüs hattından sadece 3 hattın kiralandığını ifade ederek, şu anda üniversite hattında 13 otobüsün çalıştığını ve satılmayan hatların da satılması için tekrar ihale açılacağını kaydetti.

Öğrenciler, yapılan görüşmelerin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Dede Kulp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title