Haberler

Muş'ta Trafik Haftası Etkinliği

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet kemeri simülasyon aracı kuruldu.

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet kemeri simülasyon aracı kuruldu.

Muş Valiliği hizmet binası yanında kurulan emniyet kemeri simülasyon aracında, vatandaşlara trafik güvenliğine yönelik duyarlılığın arttırılması ve emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Trafik Haftası kapsamında İl Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri simülasyon aracına binen vatandaşlara emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyarılarda bulundular.

Simülasyon aracını incelemesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi Seddar Yavuz ise, vatandaşların bu aracı görme ve deneme fırsat elde edeceğini ve kazasız, belasız günler diledi. Aracın iki gün boyunca Muş'ta faaliyet göstereceğini ifade eden Vali Yavuz, "Vatandaşlarımız burada kendilerini denemek suretiyle emniyet kemerinin ne kadar önemli ve kıymetli bir alet olduğunu, hayat kurtardığını görmeleri bakımında önemli. Bu yüzden bu araç burada 2 gün kalacak ve vatandaşlarımız bunu görme fırsatı ve deneme fırsatı elde edecekler. Kazasız belasız günler diliyorum" dedi.

Simülasyon aracına binen Zafer Çelik de, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu simülasyon aracına binerek gördüğünü söyledi. Daha önce emniyet kemerini takıp çıkardığını belirten Çelik, "Emniyet kemerini takmayarak içeri girdim. Emniyet kemerini takmadığım zaman ne kadar zorluk ve sıkıntılar yaşadığımı bizzat içeride gördüm, ama taktıktan sonra insanın ne kadar kendini güvende hissettiğine bizzat şahit oldum. Bundan sonra emniyet kemeri takacağım için kendime bunu bir ders olarak gördüm ve takacağıma karar verdim" diye konuştu.

Deneme yaparak kemerli, kemersiz farkını gördüğünü belirten Ömer Salur ise, "Kemersiz denemede tepe takla olduk. Kemerli deneyişimizde ise ne kadar güvenli olduğunu gördük. Bu kadar düşük bir hızla kemersiz nasıl takla attığımızı, zor duruma düştüğümüzü gördük. Kemerle, kermesiz arasındaki farkı gördük kısacası" şeklinde konuştu.

Öte yandan, simülasyon aracının 4 Mayıs tarihine kadar Muş'ta kalacağı ve daha sonra Osmaniye'ye gönderileceği belirtildi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trafik Haftası Muş Valiliği Zafer Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title