Haberler

Muş'ta Tkdk'dan Rekor Yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, ’14. Başvuru Çağrı Dönemi’nde yoğun bir ilgiyle karşılaştığını ve 91 milyon lira tutarına sahip 28 projenin kabul edildiğini açıklayarak Muş için rekor sayılabilecek bir yatırım başarısına imza atıldığını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, '14. Başvuru Çağrı Dönemi'nde yoğun bir ilgiyle karşılaştığını ve 91 milyon lira tutarına sahip 28 projenin kabul edildiğini açıklayarak Muş için rekor sayılabilecek bir yatırım başarısına imza atıldığını söyledi.

Makamında İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Emin Turan, 17 Nisan-10 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen '14. Başvuru Çağrı Dönemi'nin Muş için çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 'Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Tedbiri' başlığında alınan 28 projenin yatırım tutarının 91 milyon lira olduğunu ve yatırımcılar tarafından TKDK'dan talep edilen hibe miktarının ise 58 milyon lira olacağını kaydeden Turan, projelerin inceleme sürecinin başladığını ve uygunluk kriterlerini karşılayan projelerin ivedilikle sözleşmelerinin imzalanacağını ifade etti. Avrupa Birliği standardında, altyapısı tamamlanmış tesislerin Muş için çok büyük bir önemi olduğuna inandıklarına vurgu yapan Turan, "İlimizin en büyük geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında AB standardında kurulacak yeni süt üretim çiftliklerimizle en modern mekanizasyon sistemleri ile sütteki verim ve kalite çok daha iyi bir duruma gelecektir. Yine bu projelerimizin yatırıma dönüşmesi ile yeni tesislerde istihdam edilecek olan inşamız için yeni iş alanları oluşturulmuş olacaktır" dedi.

TKDK'DAN KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Projelerin değerlendirilmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kadın girişimcilerin daha avantajlı konumda olduklarını belirten Turan, "Kadın girişimcilerimiz daha yüksek miktarda hibe desteği alabilecekler ve hem de proje değerlendirmesinde ekstra puanlar alabileceklerdir. Özellikle genç kadın girişimcilerin bizim hibe desteği sağladığımız alanlara yönelmeleri ve proje hazırlayarak hibe talebinde bulunmaları bizi çok mutlu ediyor. Şu ana kadar sözleşme imzaladığımızın yatırımcılarımızın büyük çoğunluğu genç girişimcilerden oluşmaktadır" dedi.

TKDK BİRÇOK SEKTÖRE HİBE DESTEĞİ SUNUYOR

TKDK'nın tarım ve hayvancılık alanında hazırlanan projelerin dışında pek çok alanda hibe desteği verdiğinin altını çizen Turan, "Kurumumuz bir çok sektörü desteklemektedir. Kırsal turizm alanında özellikle Varto, Hasköy, Korkut ilçelerimizin merkezleri başta olmak üzere Muş, Malazgirt ve Bulanık ilçelerimizin merkezleri dışında ilimiz sınırlarındaki her yerde yapılacak restoran, lokanta, pastane, fırın, dinlenme tesisleri, oteller, halı sahalar,belirlenmiş 40 farklı yerel ürünümüze yönelik atölyeler, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkilerinden bisiklet tamirhanesine kadar daha bir çok alanda hibe destekleri verilmektedir" dedi.

TKDK ZENGİNİ DAHA ZENGİN EDEN BİR KURUM DEĞİL

TKDK'nın zengini zengin eden bir kurum olmadığına dikkat çeken Turan, projesi küçük olsun büyük olsun bütün yatırımcı, girişimci ve çiftçilerin hepsine hibe destekleri vererek toplumsal zenginleşmeye katkı sağladığını belirterek, "Sadece verilen hibe destekleri ile kalkınmanın sağlanmayacağının da farkında olan kurumumuz, bütün dinamiklerdeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Gerek yatırım kültürünün yaygınlaşması gerekse de proje kültürünün ve kapasitesinin gelişmesinde büyük bir rol oynamaktadır. İlimizde kurulmuş ve kurulacak olan bütün işletmelerimizdeki işlerliğin sağlanması sürdürülebilirliğin sağlanmasını esas alan TKDK, aynı zamanda bu işletmelerimizde çok güçlü bir takip ve izlemeyi de gerçekleştirmektedir" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title