Haberler

Muş'ta Slogan Atan Göstericilere Polis Su Sıktı

Muş'ta slogan atan göstericilere polis su sıktı Ankara'da bombalı törer eylemini protesto etmek için Muş'ta KESK tarafından düzenlenen etkinlikte yasa dışı slogan atılması üzerine polis göstericilere TOMA'larla su sıktı.

Muş'ta slogan atan göstericilere polis su sıktı

Ankara'da bombalı törer eylemini protesto etmek için Muş'ta KESK tarafından düzenlenen etkinlikte yasa dışı slogan atılması üzerine polis göstericilere TOMA'larla su sıktı.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik'in de katıldığı KESK'e bağlı sendikaların protesto yürüyüşüyle Belediye Meydanında toplananlar, Ankara'da ölenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. KESK sözcüsü Derya Yulcu'nun yaptığı açıklama sırasında atılan sloganların kanunlara aykırı olduğu belirtildi ve polis tarafından uyarı anonsu yapıldı. Bunun üzerine kalabalık grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. HDP Milletvekili Burcu Çelik ve KESK yöneticilerin polisle görüşmesinin ardından gösteri sona erdi. Grubun slogan atarak yürümesi üzerine polis yeniden "dağılın" uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruba TOMA ile su sıkıldı. Müdahale sırasında kaçan göstericiler, bazı işyerlerine hasar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title