Haberler

Muş'ta Satranç Turnuvası Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin yaşama geçirdiği "Satranç Turnuvası" projesi kapsamında turnuva düzenledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin yaşama geçirdiği "Satranç Turnuvası" projesi kapsamında turnuva düzenledi.

MŞÜ öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında projeler üretmeye devam ediyor.

Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı öncülüğünde daha önce satranç takımı dağıtılan 15 köy okulu arasında satranç turnuvası düzenlendi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Atalan, üniversite öğrencilerinin hayata geçirdiği projelerin önemine değinerek emek veren öğrencileri tebrik etti.

İl genelinde 15 köy okuluna 50 satranç takımı hediye ettiklerini belirten Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, turnuvaya katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrencilerinin ders kapsamında birçok projeyi hayata geçirerek köy okullarına katkıda bulunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bozarı, şunları söyledi:

"Bu ders öğretmen adaylarının yerel ve ulusal sorunlara karşı duyarlılığını artırıp bunlara çözüm üretmeyi amaçlıyor. Toplumsal bilinç ve duyarlılık kazandırmayı hedefleyen dersimiz, bu bilinci uygulamalı projeler üreterek gerçekleştirmektedir. Fen bilgisi öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerimiz geliştirdikleri proje ile Muş merkez ve köylere toplamda 50 satranç takımı hediye etti. Öğrencilerimiz bununla yetinmeyip bu okullarda en başarılı öğrenciler için turnuva düzenledi."

Kampüs yerleşkesi Feqiye Teyran Okuma Salonunda düzenlenen turnuvaya okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title