Haberler

Muş'ta Salça Fabrikası Kurma Girişimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif ürün yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla çalışma yürütüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif ürün yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla çalışma yürütüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif ürün yetiştiriciliği geliştirmek için kentte ayçiçeği ve domates ekim denemelerinin yapıldığını bildirdi.

Akar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"İlde alternatif ürün yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Bu kapsamda yağlık ve çerezlik ayçiçeği ekiminin yanı sıra salçalık domates yetiştirme denemeleri de yapılmıştır. İlimiz toprak ve iklim şartlarının ayçiçeği yetiştiriciliği için çok uygun olduğu, 2013 yılı itibariyle yaklaşık 45 bin dekar alanda ayçiçeği yetiştirildiğini, dekara verimin kuru şartlarda 150-200, sulu şartlarda ise 350-450 kilo olduğu görülmüştür."

Bazı firmaların buna ilgi duyduğunu ve bunun da memnuniyet verici olduğunu belirten Akar, ayrıca salçalık domates yetiştiriciliği ile ilgili ilk defa deneme üretimlerin yapıldığını ve alınan sonuçların çok iyi olduğunu açıkladı.

Domateste dekara yaklaşık 8-10 bin kilogram verim alındığını kaydeden Akar, açıklamasında şunları bildirdi:

"Yetiştirilen domatesi incelemek ve girişimde bulunmak üzere Muş'a gelen AKFA Salça Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Havuz ile fabrika kurulması için bilgi alışverişinde bulunduk. Kendisine domates üretimi, iklim ve toprak yapısı hakkında detaylı bilgi verdik ve merkeze bağlı Akpınar köyünde, domates deneme üretimlerini inceledik." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Osman Akar Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title