Haberler

Muş'ta "Organik Tarım Yetiştiriciliği" Semineri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Organik Tarım Yetiştiriciliği" konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Organik Tarım Yetiştiriciliği" konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, güvenliğin sadece fiziki değil, yenilen ve içilen ürünlerde de önemli olduğunu söyledi.

Güvenli gıdaları tüketmek için organik tarım yapılması gerektiğine dikkati çeken Büyükersoy, "İlimiz bu açıdan son derece bakir ve aynı zamanda zengin bir il. İlimizde 40 büyük proje devam etmekte. Alparslan 2 Barajı Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ve arazi toplulaştırmasıyla organik tarımın yaygınlaştırılması, halkımıza çok büyük zenginlik getirecektir. Bundan sonra da organik tarım seminerleri düzenlenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Muş'ta organik tarımın yaygılaştırılması, çiftçilerin bu konuda bilinçlendirilmesi için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise ilde yaklaşık 30 bin hektar alanda bin 500 çiftçiye 26 farklı tarım ürününde organik tarım yaptırıldığını bildirdi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Fiyat Asya, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title