Haberler

Muş'ta Öğrencilere Gıda Eğitimi

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik gıda eğitimi verildi.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik gıda eğitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, öğrencilere yönelik 'Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı' konulu seminerlere başladı. Yarıyıl tatiline kadar sürecek eğitimlerin startı 2071 Melikşah Ortaokulunda verildi. Seminerde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, gıda güvenirliğini sağlamaya yönelik denetimin yanı sıra tüketicileri bilgilendirmek, çiftçiler, çocuklar, kadınlar ve gençler için eğitim programı uygulamanın da görev alanları arasında yer aldığını söyledi. Çocukların güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla eğitim faaliyeti programı planlandığını dile getiren Ergün Çolakoğlu, "Bu eğitim faaliyeti ile gıda güvenliğinin önemini öğrencilerimize aktararak daha çok okula ulaşıp güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanmaktadır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personellerinin verdiği eğitim kapsamında, slaytlar ve eğlenceli videolar eşliğinde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konularında bilgiler verildi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title