Haberler

Muş'ta Nehre Giren Genç Kayboldu

Muş’ta serinlemek için Murat Nehri’ne giren genç, akıntıya kapılarak kayboldu.

Muş'ta serinlemek için Murat Nehri'ne giren genç, akıntıya kapılarak kayboldu.

Alınan bilgilere göre, Eyüp Sönmez (18), Ramazan Bayramı dolayısıyla Bursa'dan Muş merkeze bağlı Akkonak köyü Göçmenler mezrasında yaşayan anne ve babasının yanına geldi. Arkadaşıyla birlikte Alparslan-2 Barajı inşaatının devam ettiği bölgede Murat Nehri'ne giren Eyüp Sönmez, bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri geldi. Köy sakinleri ve olay yerine gelen bazı vatandaşlar, Sönmez'in kaybolduğu bölgede arama çalışmaları başlatırken, Van'dan ise balık adam istendi.

Köylüler arama çalışmasını sürdürürken, Eyüp Sönmez'in annesi Gülünda Sönmez ise Murat Nehri'ne girmek istedi. Anne Sönmez sudan çıkarılırken, ailenin yakınları da ağıtlar yaktı.

Sönmez'in arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için nehre girdiğini, ancak bir daha çıkamadığını belirten köy sakinlerinden Murat Yıldırım, "Burada birkaç arkadaş suya girmek istiyorlar. Çocuk giriyor ancak çıkamıyor ve diğer arkadaşları çıktı. Kalabalık toplandı şu an bekliyoruz. Bayram tatili için Bursa'dan gelmiş ve bugün de boğuldu" dedi.

Köy sakinlerinden Selahattin Yıldırım ise Muş'ta dalgıç olmamasına tepki göstererek, "Buradan kocaman Murat Nehri geçiyor, bir dalgıç yok. Bu millet ne yapacak" şeklinde konuştu.

Murat Nehri'nde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Nehri Eyüp Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title