Haberler

Muş'ta Kurtlar Sürüye Daldı, 30 Koyun Telef Oldu

Güncelleme:

Muş merkeze bağlı Çukurbağ köyünde aç kurtlar köy meydanında koyun ve keçilere saldırdı. İftar vaktinde ovada serbest bırakılan hayvanlara saldıran kurtlar 30 koyun ve kuzuları telef etti.

OTLAMALARI İÇİN DIŞARI BIRAKMIŞLARDI

Akşam iftar yemeği için hayvanlarını bahçede otlaması için bıraktıklarını belirten İsmail Tüyen, yaklaşık 15 dakika sonra hayvanları kontrol etmek için çıktığını ancak bulamadıklarını söyledi. Sabah saatlerine kadar araç ile ovada hayvanlarını aradıklarını ifade eden Tüyen, hayvanların yarısının yaralı olduğunu ve yarısının ise telef olarak gördüklerini söyledi.

"SABAHA KADAR BULAMADIK"

Kurt saldırısı sonucu yaralanan hayvanları yarı fiyatından daha az bir maliyetle kaplara sattıklarını kaydeden Tüyen, "Toplam 30 tane hayvanımız telef oldu. Yarısından fazlası gitti yaralı olan 6 ile 7 tanesini sattık. Zararımız da çıkmadı, yarı fiyatına kasaplara sattık. Yarı fiyatından daha az fiyatla kasaplara sattık. Otlamaya bıraktık 10 ile 15 dakika otlasınlar içeri alırız dedik. Ramazan ayıdır yemek yemeği gittik. 10 ile 15 dakika geçti aile dışarı çıktık ve sabaha kadar aradık ve bulamadık. Saat 7 civarıydı cesetlerini bulduk. 15 tanesi telef oldu ve yavrularıyla beraber 30 tane telef oldu" dedi.

"YARISI GİTTİ, YARISI KALDI"

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu kaydeden Tüyen, "Geçimimiz zaten hayvancılıktır başka bir şeyde yok. Bir hayvanımız var yarısı zaten gitti yarısı kaldı" şeklinde konuştu.

Ovada yarılı olarak bulunan hayvanların bir kısmına evde bakan Tüyen, korkudan geriye kalan yaklaşık 4 keçiyi ise evde besliyorlar. Yaralı hayvanları kendi imkanı ile tedavi eden Tüyen, yaralı kalan diğer hayvanları da satacaklarını sözlerine ekledi.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title