Haberler

Muş'ta Köylüler Yakacak Odunu Kızaklarla Taşıyor

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yarkaya köylüleri sonbaharda ormanda yakacak için kesip hazırladıkları çalıları, kışın kar yağınca kızakla taşıyor.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yarkaya köylüleri sonbaharda ormanda yakacak için kesip hazırladıkları çalıları, kışın kar yağınca kızakla taşıyor.

Yarkaya köyü halkı, kışlık yakacaklarını ormanda sonbaharda hazırlıyor. Ancak engebeli arazide taşımak zor olduğundan, kışın kızakla kolayca taşımak için istifleyip bırakıyor. Köy halkı, deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte ve karla kaplı ormandan, şimdi yakacak olarak hazırladıkları çalıları kızaklarla taşıyor. Vahşi hayvanlardan korunmak için gruplar halinde bölgeye giden köylüler, buz tutan yığınlar halindeki çalıları, kızaklara yükleyerek iple çekip evlerine getiriyor.

Yarkaya köylüleri, yer yer 2 metreyi bulan karlı araziden taşıdıkları çalıları soba ve tandırda yakarken, yapraklarını da keçilere yediriyor.

- Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title