Haberler

Muş'ta Karayolları Yeşilendiriliyor

Muş’ta şehirlerarası yolların etrafına ve refüjlere fidan dikim çalışmaları başladı.

Muş'ta şehirlerarası yolların etrafına ve refüjlere fidan dikim çalışmaları başladı.

Muş'ta karayollarının etrafına ve refüjlere fidan dikim ve çimlendirme çalışmaları başlatıldı. Muş ve Bitlis ile ilçe merkezlerinde 40 personel ile yaklaşık bir aydır fidan dikim çalışmaları yaptıklarını belirten firma yetkilisi Cafer Erten, boyu iki metreyi aşan yapraklı fidan dikiminin yanı sıra çiçek ekiminin de yapıldığını söyledi. Muş Devlet Hastanesi Kavşağı'nda peyzaj çalışmalarının neredeyse tamamlandığını ifade eden Erten, "Burada şu an 20 kişi çalışmaktayız. Çalışmalarımız bir ay önce başladı, beş ayın sonunda bitireceğiz. Burada ağaç dikiyoruz, çim ekiyoruz, çiçek dikiyoruz ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Sabah saat 08.00'de iş başı yapıyoruz, akşam 17.00'de paydos ediyoruz" dedi.

Muş- Bitlis karayolunda peyzaj çalışmaları kapsamında 6 bin fidan dikimi yapacaklarını kaydeden Erten, "Firma olarak karayollarının peyzaj işini aldık. Muş-Bitlis karayolunda çalışma yapıyoruz. Burada çim biçiyoruz, ağaç dikip peyzaj çalışması yapıyoruz. Diktiğimiz ağaçlar arasında; mavi ladin, mazı, süs elması, top akasya gibi ağaçlar var. Bu ağaçların boyu iki metreyi geçiyor. Kavşaklarda da lale ve çeşitli çiçeklerin dikimini yapıyoruz. Çalışan sayımız işe göre değişiyor. 20 ila 40 arasında işçi çalışıyor, bu peyzaj işlerinde. Çalışmalarımız beş ay içerisinde bitecek. Burada ilk etapta saksıda getirdiğimiz ağaçları diktik. Bu ağaçlar saksılı ağaç olduğu için her mevsimde dikilebilir. Bu ağaçları diktikten sonra hayvan gübresi veriyoruz, ardından can suyunu veriyoruz. İnşallah verdiğimiz emeğin karşılığını alırız. Toplam 6 bin fidan dikiliyor. Daha önce kurumuş olan, eksik olan ağaçların yerine yenilerini dikiyoruz" diye konuştu.

Karayolunda yeni yapılan kavşak ve diğer alanlarda da dikim çalışması yaptıklarını vurgulayan Erten, "Ayrıca yeni yapılan kavşaklar var, oralarda da çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımız Muş ve Bitlis il merkezleri ve ilçelerinde sürüyor. Üniversite yolunda da yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Devlet Hastanesi Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title