Haberler

Muş'ta İlk Kez Böbrek Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Muş Devlet Hastanesi'nde ilk kez böbreğinde tümör kitlesi bulunan 55 yaşındaki Nazmiye Işık, laparoskopi sistemi ile ameliyat edildi.

Muş Devlet Hastanesi'nde ilk kez böbreğinde tümör kitlesi bulunan 55 yaşındaki Nazmiye Işık, laparoskopi sistemi ile ameliyat edildi.

Üroloji Uzmanı Dr. Mithat Kıvrak, yaptığı açıklamada, bu tür ameliyatların sağlıkçılar tarafından yeni yapıldığını Muş Devlet Hastanesi olarak oluşturulan ekipmanlarla laparoskopi sistemiyle ameliyata başladıklarını söyledi.

İldeki bu tür hastaların ameliyat için 3. basamak hastaneleri seçtiğini veya tam teşekküllü hastaneleri tercih ettiğini ve hastaların bu nedenle çevre illere gittiğini, burada yapılacak ameliyatlara hasta göçünü de engelleyeceklerini belirten Kıvrak, "Bu çeşit ameliyatlar dünyada yeni, Türkiye'de ise zaten çokça yapılan ameliyatlar değil. Muş'ta bir ilk gerçekleştirdik. Büyük bir ihtimalle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hastanelerin bünyesindeki ilk yapılan ameliyatlardan birisidir. Bu sebepten dolayı hastalarımızın uzak merkezlere gitmelerine gerek yok. Hastalarımız bize güvenmeleri halinde burada daha güzel ameliyatlar yapabiliriz. Hastamızın böbreğinde 3 santimetrelik şüpheli tümör kitlesi tespit ettik ve hastamızı hemen ameliyata alarak laparoskopi yöntemi ile kapalı sistem uygulayarak böbreğinde oluşan tümür kitlesini aldık. Hastamız 3 gündür yatıyor şu anada durumu çok iyi kısa sürede taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Eşinin iki yıldan beridir böbrek rahatsızlığı çektiğini, burada ameliyat olabileceğini söylediklerinde İstanbul'a tedavi için götürmekten vazgeçtiğini anlatan Seyithan Işık ise "Eşimi İstanbul'a götürecektim ancak burada da bu tür ameliyatların yapıldığını ve çok güzel doktorların olduğunu söylediler. Ben de eşimi Muş Devlet Hastanesi'ne getirdim ve hemen ameliyata aldılar. Çok başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiler. Eşim şu an sağlığına kavuştu. Doktorlara teşekkür ederim" dedi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Muş Devlet Hastanesi İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title