Haberler

Muş'ta Himyaç-Der Kuruldu

Muş’ta genel merkezi Malatya’da bulunan Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) kuruldu.

Muş'ta genel merkezi Malatya'da bulunan Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) kuruldu.

Borç batağında olan ve geliri giderini karşılamayan bir Kızılay'ı devralarak bugün afetzedelerin ve ihtiyaç sahiplerinin umudu olan Cengiz Koç, bu sefer da yaşlılar, kadınlar ve çocuklar için kolları sıvadı. Atatürk İlkokulu öğretmenleri Ferda Zereyli ve Özge Demir ile Dr. Adil Zereyli ve TEDAŞ'ta görev yapan Vahdettin Ağa ile birlikte Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (HİMYAÇ-DER) kuran Cengiz Koç, basın toplantısı düzenleyerek derneğin tanıtımını yaptı. Kızılay'ın gelişim sürecinde basından büyük destek gördüklerini ifade eden Cengiz Koç, aynı desteği dernek için de beklediğini belirterek; " Kızılay'ı ilk teslim aldığımızda geliri giderini karşılamayan, piyasaya borcu olan bir dernekti. Özellikle Kızılay'ın gelişim sürecinde Muş'taki basının emeğini her platformda dile getirdik. Bizim gelişim sürecimizde, bütün gazeteci arkadaşlarımızın emeği var. Kızılay Derneği, ilimizde belli bir noktaya geldi, kurumsal yapısını oluşturdu ve kendi kendine yetebilir noktaya geldi" dedi.

Derneğin kuruluş hikayesini anlatan Koç şöyle konuştu; "Hep özlemini, arzusunu çektiğimiz bir dernek kurduk. Özellikle de bakıma muhtaç yaşlılarımız, bununla birlikte şiddette maruz kalan bayanlarımız ve madde bağımlısı gençlerimizin sayısının fazlalığı bizleri rahatsız etmekteydi. Bu olguyla Malatya genel merkezli bir dernekle birlikte çalışma yaptık. Bu derneğimiz 25 ilde kurumsal yapısını oluşturmuş ve 26'ıncısı Muş'ta yapılacak. Derneğin genel başkanı, Muş'ta da bu konuya el atmamız gerektiğini, birlikte çalışmayı önerdiler. Biz de bu öneriyi değerlendirerek, bu işin Muş için çok faydalı olacağını, Kızılay'da yakaladığımız trendi bundan sonra da özellikle Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) için kullanacağız. Bu derneğin muhakkak bir kurumsal yapısı olacak. Bunların yanı sıra en fazla önem verdiğimiz bir rehabilitasyon merkezi oluşturacağız. Madde bağımlısı çocuklarımızı burada rehabilite edeceğiz."

MİHYAÇ-DER Başkan Yardımcısı Ferda Zereyli ise, yardım görev yaptıkları okulda başladıklarını ifade ederek; "Ben Atatürk İlkokulu'nda öğretmen olarak görev yapıyorum. Yardım yapmaya ilk başta kendi okulumuzdan başladık. Etrafımızda çok fazla yardıma muhtaç çocuk vardı. Bunun yanı sıra kucağında bebeğiyle kaldırıma yardım bekleyen kadınlara yardım etmeye çalıştık. Daha sonra bize güvenen vatandaşlardan yardım topladık. Başka illerden öğrencilerimiz için yardım toplamaya başladık. Ama ne yazık ki bu yardımlar yetersiz kalıyordu. Bu yüzden böyle bir dernek kurarak vatandaşlarımıza daha fazla yardım etmeyi düşündük" dedi.

Derneğin Genel Sekreteri Özge Demir de, birlikte ve beraberliğin olduğu her yerde başarını kendiliğinden gelişeceğini vurguladı. 5 kişi olarak bu yola çıktıklarını ifade eden Özge Demir, kısa zamanda başarılı çalışmalar yapılacaklarını kaydetti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Koç Kızılay Malatya Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title