Haberler

Muş'ta Köylülerin İhbar Ettiği PKK'lılara Operasyon Başlatıldı

Güncelleme:

Muş'ta köylüler tarafından fark edilip ihbar edilen bir grup terörist için hava destekli operasyon başlatıldı.

Muş'un Karaağaç Beldesi kırsalında vatandaşların fark ettiği bir grup terörist için operasyon başlatıldı. Bölgede başlatılan geniş kapsamlı operasyona havadan da destek verildi.

ÇOCUKLARIN HAYATINI KARARTIYORLAR

Bölgede operasyonların devam edeceğini belirten Vali Seddar Yavuz, hükümetin terörle mücadelede son derece kararlı olduğunu söyledi. Terör örgütünün özellikle vatandaşların çocuklarını kandırarak hayatlarını kararttığını ifade eden Vali Yavuz, "Hükümetimiz terörle mücadelede son derece kararlıdır ve bir tek terörist kalmayıncaya kadar da mücadeleyi devam ettireceğiz, çünkü bu örgüt tamamıyla ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ortadan kaldırmaya, kamu düzenini bozmaya çalışan bir örgüt. Özellikle de vatandaşlarımızın çocuklarını kandırarak ya da onları istismar ederek çeşitli yollardan bu gençlerimizin hayatlarını karartıyor.

"KÜRTLERİ KATLEDİYOR"

Kan ve gözyaşından başka bu topluma hiç bir şey vaat etmiyorlar. Oysa biz istiyoruz ki çocuklarımızın her birinin bu ülkeye, kendilerine, ailesine faydalı olabilecek şekilde yetişmeleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Terör örgütü sanki Kürtleri koruyormuşçasına bir söylem geliştirmek suretiyle aslında Kürtleri katlediyor. Hepinizin gördüğü gibi Kürtleri hendeklere gömmüşler. O yüzden de terörle mücadele konusu 1 günlük, 2 günlük hassasiyet değildir" dedi.

"İLK VARTO'DA DENEDİLER"

Terörün bölge halkına ciddi derecede zarar verdiğini ve hendekler açarak Kürtleri katlettiklerini kaydeden Vali Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi ilk defa bunu Varto'da denediler.

"HANİ BİZ KÜRTLERİ KATLEDİYORDUK"

Hendekleri kazdılar, bombaları döşediler şehirlere ondan sonra bir özerklik ilan edeceklerinden bahsettiler, özerk yönetimden bahsettiler. Nihayetinde vatandaşın böyle bir talebi var mı? Vatandaşın böyle bir talebi olmadığını nerede gördük? Vatandaşın desteğinin olmadığında gördük. Şimdi vatandaşların evlerini başlarına yıkmadılar mı? Peki, evleri başlarına yıkılan vatandaşlarımız nereye gittiler? Yani Sur'daki vatandaşımız Eskişehir'e mi gitti? Mersin'e mi gitti? İstanbul'a mı gitti? Yani batıya gitti. Hani biz Kürtleri katlediyorduk?

Demek ki biz Kürtleri katletseydik bizim Kürt vatandaşımız batıya doğru gitmezdi. Dolayısıyla yerleşim birimlerine, sokaklara, caddelere hendek kazanların Kürtleri katletmekten başka amaçları ne olabilir ki?" şeklinde konuştu.

"KANDIRDIKLARI 3 ÇOCUĞU İNFAZ ETTİLER"

Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardıkları Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ettiklerinin altını çizen Vali Yavuz, "Bulanık'ta 2, Varto'da 1 olmak üzere kandırdıkları ve dağa çıkardıkları Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyorlar. Çünkü bunların, şefkatten, insanlıktan, merhametten beslenmedikleri, bunların dinle, imanla ilişkilerinin olmadığını, bu örgütün ateist ve marsist bir örgüt olduğunu her fırsatta söylüyoruz zaten" ifadelerini kullandı.

Yaylacıların çadırlarını kurarak yerleşmesinden sorumlu olmadıklarını ve bunun için daha önce gerekli duyuruları yaptıklarını vurgulayan Vali Yavuz, "Şu saatten sonra orada meydana gelebilecek herhangi bir olaydan yaylacılar sorumludur. Çünkü biz bunu bütün basın yayın araçlarıyla ilan ettik. Buranın sivil girişlere kapalı olduğunu, hiç kimsenin buraya girmemesi gerektiğine yönelik gerekli duyurularımızı yaptık. Buna rağmen oraya giriyorsa insanlar o zaman sonuçlarına da insanlar katlanır. Bizim kolluk kuvvetleriyle birilerini çıkarmamıza gerek yok. Yasak olan bir bölgeye bir insan giriyorsa bunu bile bile giriyorsa sonuçlarına katlanır. O zaman burada art niyet vardır iyi niyet yoktur. Özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş, bütün basın yayın araçlarıyla ilan edilmiş bir yerde eğer ısrarla buraya birileri gelmek istiyorsa demek ki terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor demektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Varto Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (26)

kürt:

tamamen yalan haber dun muşta 8 asker oldu bunun haberı nıye saklıyorsunuz

11
28
yanıtYanıtla
Mehmet 23:

Kürtler Ermeni çocuğu değildir bizosmanlı torunlarıyız bu ülke bizimdir Allah Pekkan''ın belasını versin ve Ermenilerin uyumunu gelmeyin

20
0
yanıtYanıtla
Almanyada Gurbetci:

Ey Kürt uyan artık!PKKnın yüzünden yurdun geri kaldı. Yatırımları sana engelletti. PKKya kandın HDPye oy verdin. Dinini suistimal etti seni dinsiz yapmaya çalıştı. İşsiz kaldın, yolsuz, susuz kaldın. Yeter artık bu PKK ve HDP adamlarını kov gitsin, oy verme. Senin kanını döküp, senin sırtından geçindiler, halen seni Kürdistan hayalleriyle kandırmaya çalışıyor. Sen onlara oy veriyorsun, seni tekmeleyip Batılı abilerinin ellerini öpmeye gidiyorlar. Yüz verme bu kürtlüğe hainliklik yapan ikiyüzlere.

14
1
yanıtYanıtla
Cemil:

Ben almanyada yašayin türk olarak šuna šahit oldum. Kameraci olarak kürt dügünlerinde takilarda gelin ve damatdan önce taki masasina pkk oturuyor ve bütün taki süresince anons ettiriyorlar, o kadar yüzsüzce ki sanki dügün degil pkk, ya bagiš kampanyasi.

10
5
yanıtYanıtla
KURDİNYADİS:

BİZİM DOĞUDA HER DÜĞÜNDE AYNI BİZDE BURADA ŞAHİT OLUYORUZ SANKİ DÜĞÜN YOK PKKya KAMPANYA YARIŞI VAR

yanıt3
yanıt1
KARTAL:

pkk dan beslenenler ne diyor kürtler katlediliyor diyorlar eyyyyyyyyyyyyy Kürt kardeşim uyan pkk ve yandaşları isminizi kullanarak siz ile bizi çatışmaya zorluyorlar kanmayın sakın muş da terörü askere ihbar eden kürt kardeşim değilmi

13
1
yanıtYanıtla
Alişan baba:

arkadaşlar bukadar gündem yapmanın anlamı yok işlerine nasıl geliyorsa oyle davranıyorlar şimdiye kadar niye ihbar etmediler olayların içyüzü başka sevimli göstermenize gerek yok Allah herseyi görüyor. . .

11
1
yanıtYanıtla
bence öyle:

Bu haber de köylüler hedef mi gösteriliyor ?

3
9
yanıtYanıtla
sinan:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınaferin muşlu kardeşlerim böyle birlik olursak bizim sırtımız yere gelmez helal olsun size sizin gibilere bizi birbirimizi düşürmek isteyenleri fırsat vermeyelim

9
1
yanıtYanıtla
hacı:

vali fazla havalanma istersen azrail helikopteri gibi havanı alırlar o yükseklikten yere çakılırsın

0
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title