Haberler

Muş'ta Geçen Yıl 1 Milyonu Aşkın Hasta Muayene Oldu

MUŞ (AA) - Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Göğüs Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Murat Kılıç, "Muş Devlet Hastanesinde, 2015 yılında 1 milyon 80 bin 311 kişinin muayene edildi" dedi.

MUŞ (AA) - Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Göğüs Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Murat Kılıç, "Muş Devlet Hastanesinde, 2015 yılında 1 milyon 80 bin 311 kişinin muayene edildi" dedi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 uzman ve 20 pratisyen hekimin görev yaptığı Muş Devlet Hastanesinde hemen hemen tüm branşlarda ikişer uzman hekimin bulunduğunu kaydederek, 60 poliklinikte vatandaşa hizmet verildiğini belirtti.

Polikliniklerle acil servise her gün ortalama 3 bin 500 kişinin başvurduğunu ifade eden Kılıç, "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının polikliniklerde oluşturduğu yoğunluk zaman zaman sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu açıdan koridorlardaki kalabalıktan vatandaşların yanı sıra görevliler de rahat hareket edemiyor. Haliyle özellikle temizlik hizmetlerinde ufak tefek aksamalar meydana geliyor" diye konuştu.

Hastanenin 400 yataklı olduğunu ve Muş'un yanı sıra çevre illere de hizmet verdiğini söyleyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Muş'un nüfusu 412 bin ama hastanemizde 2015'te 1 milyon 80 bin 311 kişi muayene oldu. Bu her kişinin ortalama 3 kez hastanemizde tedavi gördüğünü anlamı taşıyor. Çünkü hastanemiz kapasite itibariyle yılda bir milyon kişiyi ağırlamaktadır. Yine hastanemizde geçen yıl 5 bin 802 doğum gerçekleştirildi. Olanaklarımız yeterli. Hastanemizde hemen hemen tüm ameliyat yapılıyor. Fizik tedavi, plastik cerrahi ve kalp ameliyatının yapıldığı önemli ünitelerimiz mevcut. Hiçbir zaman vatandaşlarımızı başka illere sevk etmek gibi bir lüksümüz yok. Çünkü imkanlarımız yeterli. Her türlü ameliyatı yapmaktayız. Tek derdimiz vatandaşımıza iyi hizmet sunmak."

Kaynak: AA / Güncel

Muş Devlet Hastanesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title