Haberler

Muş'ta Doğum Yardımı Uygulanmaya Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, doğum yardımı uygulamasına başladıklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, doğum yardımı uygulamasına başladıklarını belirtti.

Karasu, yaptığı yazılı açıklamada, doğum yardımı programının, 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek-4'ncü maddesi doğrultusunda bugün uygulamaya başladığını bildirdi.

Bu hükme göre, birinci çocuğa 300, ikinci çocuğu 400, üçüncü ve sonraki çocuklara 600 lira tutarında doğum yardımı yapılacağını ifade eden Karasu, şunları kaydetti:

"Doğum yardımı bugünden itibaren başladı. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmiyor. Doğum yardımı için annenin sağ ve Türk vatandaşı olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmet Merkezlerine, yurtdışında yaşayanlar da büyükelçilikler ile konsolosluklara yardım için başvuru yapabilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ise başvurularını çalıştıkları kuruma yapacaktır. Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacaktır. Yurt dışında yaşayanlar ve mavi kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Hamdullah Karasu Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title