Haberler

Muş'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

MUŞ (İHA) – Muş’ta Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

MUŞ (İHA) – Muş'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Farabi İmam Hatip Ortaokulu önünde devam eden törende Vali Seddar Yavuz, İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık ve Belediye Başkanı Feyat Asya, katılımcıların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göndermiş olduğu mesajı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, bugün milletin yeniden dirilişinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 92. Yıldönümü olduğunu söyledi. Yavuz, "Cumhuriyeti kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize bir kez daha minnet şükran ve saygılarımızı sunuyor, rahmetle anıyoruz" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan örnekler veren Vali Yavuz, "Cumhuriyetin temel nitelikleri sayesinde; milletimiz kadim medeniyetimizin, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma sevdasında azim ve kararlılıkla yol almaktadır. Bu ulvi hedef sayesinde aziz milletimiz bilimde, sanatta, sporda, ekonomide dünya ile yarışır ve rekabet eder hale gelmiştir. Türkiye bugün dünyanın 16. büyük ekonomisidir. Kişi başına milli gelir ise 10 bin doların üzerine çıkmıştır. Türkiye'nin aydınlık geleceğine, 21. asrın milletimizin asrı olacağına inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de son 10 yılda gurur verici kalkınmaların olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, "Ülkemizde son 10 yılda gurur verici kalkınma ve gelişme hamleleri yaşanmış, toplumsal refah tüm vatandaşlarımızı kapsar hale gelmiştir. Türkiye'miz jeopolitik konumu nedeniyle dünyanın önemli bir güç savaşına sahne olmaktadır. Bu vahşi savaştan güçlenerek çıkmak için birbirimizi daha çok sevmeye, milli kültürümüzü yaşatmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız var. Türkiye 78 milyon vatan evladını kucakladığı gibi Ortadoğu'yu, Balkanları ve Kafkasları da aynı sevgi ve uzak görüşlülükle kucaklamakta, gözü kulağı ve kalbi olmaya devam etmektedir. Çünkü bu bölgeler Türkiye'nin doğal nüfuz alanıdır. Aynı inanç ve kültürü paylaşmaktadır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Ardından Cumhuriyet Koşusu ve diğer yarışma dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Tören geçişinin ardından Vali Seddar Yavuz ve eşi ile protokol üyeleri öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Farabi Muş Yerel Haberler

title