Haberler

Muş'ta Bin 200 Fidan Dikildi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş Şubesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü işbirliğiyle bin 200 adet fidan dikildi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş Şubesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü işbirliğiyle bin 200 adet fidan dikildi.

Muş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bin 200 adet fidan, TEMA Vakfı Muş Şubesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş Müdürlüğü işbirliğiyle merkeze bağlı Güzeltepe köyünde bulunan Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu bahçesine dikildi. Muş Alparslan Üniversitesi Genç TEMA gönüllüleri ile yurtta kalan öğrenciler ve kurum personelleri tarafından yurt bahçesine akçaağaç, top akasya, çam, yapraklı ağaç fidanlarının dikimi yapıldı.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğinin adını 'Sevgi fidanları' olarak bıraktıklarını belirten TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, "Muş Orman İşletme Müdürlüğü'nün buraya tahsis etmiş olduğu fidanları, açmış olduğu çukurlarda, Muş Alparslan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, yurdun lokanta ve kantin işletme personelleri, yurdun diğer personelleri ve öğrenciler ile birlikte biz bugün toprakla buluşturuyoruz. Bu fidanlar farklı yapraklı, çam ağaçlarıdır. Özellikle sevgi fidanı olması büyük anlam ifade ediyor. Fidanları sevgiyle toprakla buluşturarak, toprağın yaşam kaynağımız olması hasebiyle bu sevgi fidanlarını buraya dikiyoruz. Bu fidanlarımıza sevgi fidanı adını verdik" dedi.

"743 MİLYAR TON TOPRAĞI EROZYON SONUCU KAYBEDİYORUZ"

Türkiye'de her yıl 743 milyar ton toprağın erozyonla kaybedildiğinin altını çizen Aytemiş, "Bilindiği üzere ülkemizde yılda 743 milyar ton toprağı erozyon sonucu kaybediyoruz. Aynı zamanda küresel ısınmayı en çok etkileyen faktörler arasında karbondioksit geliyor. Bu anlamda sevgi fidanı dikmekle bir katkı sundular. Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen fidanlar bin 200 tane olup bu ağaçlar akçağaç, top ağaç, çam, ladindir. Yaklaşık 500 civarında katılım var şu anda" ifadelerini kullandı.

Halkın doğaya katkı sunma ve koruma adına bilinçlenmesi gerektiğini de kaydeden Aytemiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre yılda bir milyon fidan toprakla buluşuyor. Bunun yanında mevcut orman alanlarının korunmasına da büyük özen gösteriyorlar. Ama halkımız bilinçsizdir, duyarsızdır. Bizim amacımız sivil toplum kuruluşu olarak halkımızı duyarlı hale getirip müdürlüğümüzün ve diğer insanların gönüllü olarak dikmiş oldukları fidanları ağaç olabilmesi için korunması amacıyla da mücadele ediyoruz. İnşallah bilinçli olmayan insanlarımız da bu tür etkinlikleri gördükçe eminim bilinçli olacaklardır. Çünkü kaybolmakta olan bir geleceğimiz var. Biz geleceğimizi bireysel çalışmalarla ve diğer kurumlarımızın da katkılarıyla umarım kaybolmaktan kurtarırız."

Fidan dikimine katılan öğrenciler ise, yılın ilk fidanını dikme heyecanı içerisinde olduklarını ve fidan dikim etkinliğinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Yurtlar Kurumu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title