Haberler

Muş'ta Barış Mitingi Yapılacak

Muş Demokrasi Platformu, barışın sağlanması ve çatışma ortamının son bulması amacıyla barış şöleni adı altında 1 Eylül Dünya Barış Günü miting düzenleyecek.

Muş Demokrasi Platformu, barışın sağlanması ve çatışma ortamının son bulması amacıyla barış şöleni adı altında 1 Eylül Dünya Barış Günü miting düzenleyecek.

HDP, DBP, KESK, İHD, KÜRDİ DER, MEYE DER bileşenlerinin oluşturduğu Muş Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir miting yapacak. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanvekili ve tertip komitesi adına bir açıklama yapan Selamettin Yılmaz, hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden dili, dini ve ırkı ne olursa olsun herkesin tek isteğinin barış olduğunu belirterek, yarın Belediye meydanında saat 13.00'te yapılacak mitinge tüm halkı davet etti. Çatışmalı süreç içerisinde yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Yılmaz, mitingin izin alınarak yapıldığının altını çizdi. Mitingde siyasi propagandanın yer almayacağını ve sadece 'barış' olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi 24 Temmuz'dan beri ülkemizde tekrar çatışmalı bir ortama girmiş bulunmaktayız. Bu çatışmalı süre içerisinde bugüne kadar yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Tabi kimliğini, tarafını, kurumunu belirtmek istemiyoruz. İşin içinde asker olsun, polis olsun, PKK olsun, kim olursa olsun insan gözüyle bakıyoruz, vatandaş gözüyle bakıyoruz. Toplumumuzda her gün taziyeler var, insanlarımız hayatını kaybetmektedir. Böylesi bir süreçte ilde siyaset yapan siyasi partiler olarak, sivil toplum örgütleri olarak soruna uzak kalmaktan ziyade, sorunun başka yol yöntemlerle çözülmesi için 1 Eylül Dünya Barış Günü 'Belediye meydanında vekillerin ve yerel sanatçıların katılımıyla bir barış mitingi düzenliyoruz."

Asıl amaçlarının güçlü bir barış sesi çıkarmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Tabi bu mitingi düzenlerken amacımız şudur, yani toplum olarak güçlü bir barış sesi çıkarmaktır. Tamda böylesi bir ortamda; böyle bir etkinliğe, böyle bir mitinge ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü barıştan taraf olan, barış seven insanlar sessiz durdukça daha çok savaş yaşanacaktır, daha çok çatışma yaşanacaktır, daha çok ölüm yaşanacaktır. Her bir insanımız bir dünyaya bedeldir. Bugüne kadar olan çatışmalarda yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. En azından bugünden sonra kimsenin hayatını kaybetmemesi için toplumda güçlü bir barış sesi çıkması gerekiyor. Bu amaçla düzenleyeceğimiz mitinge bütün halkımızı davet ediyoruz." Sadece bir siyasi partinin veya bir STK'nın barışa ihtiyacı olmadığını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bütün toplumun barışa ihtiyacı var. Bu çatışmalı süreçte sadece bir kesim çatışmalardan, ölümlerden zarar görmüyor veya etkilenmiyor, toplumun her kesimi etkileniyor. Kentte olsun, köyde olsun, metropolde olsun, ülkenin bütün vatandaşları bu sorundan etkilendiği için herkesin barışa destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz." - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Barış Günü Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title