Haberler

Muş'ta Avlanma Sezonu Başladı

Muş'ta av yasağının sona ermesiyle kentteki balıkçılar, Murat Nehri'nde balık avlamaya başladı.

Muş'ta av yasağının sona ermesiyle kentteki balıkçılar, Murat Nehri'nde balık avlamaya başladı.

Merkeze bağlı Serinova, Şenova Dumlusu, Akpınar Kıyıbaşı köylerinde yaşayan ve kışın geçimini balık satarak sağlayan balıkçılar, günün ilk ışıklarıyla nehirde başladıkları balık avını akşam geç saatlere kadar sürdürüyor.

Serinova beldesinde balık avlayan Şeref Erdoğdu, AA muhabirine, Murat Nehri'nde ilkel koşullarda avladığı balıkların kilosunu 4 liradan sattığını söyledi.

Yaklaşık 40 yıldan beri özellikle kış aylarında balıkçılık yaparak geçimini sağladığını ifade eden Erdoğdu, şöyle konuştu:

"Bundan birkaç yıl önce nehirde günlük 250 kilo balık avlarken, nehrin üzerinde yapılan Alparslan 1 Barajı'ndan dolayı balıklarda büyük ölçüde azalma oldu. Baraj kapakları kapatıldığı zaman nehirde su azalıyor ve suyun dibi tamamen yosun tutuyor. Bu açıdan balık avlamak zorlaşıyor. Önümüzdeki günlerde baraj kapaklarının açılmasıyla balığın bol olmasını bekliyoruz. Lastik botlarla balıkçılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz."

Nehirde sabah saat 07.00'de başlayarak akşam geç saatlere kadar balık avladığını anlatan Abdulbaki Akyol ise nehirde genelde kaya balığı, sazan ve sarı balık çeşitlerinin bulunduğunu belirtti.

Akyol, "Balık sezonu aralık ayından başlayıp, şubat ayına kadar devam ediyor. Burada tutuğumuz balıkları şehir merkezindeki seyyar satıcılara ve marketlere kilosunu 4 ile 5 liradan satıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Nehri Serinova Akpınar Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title