Haberler

Muş'ta 800 Öğretmen Açığı Var

Muş'ta öğretmen açığı eğitim ve fen edebiyat afkültesi mezunu ücretli öğretmenlerle kapatıldı.

Muş'ta öğretmen açığı eğitim ve fen edebiyat afkültesi mezunu ücretli öğretmenlerle kapatıldı.

Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, il geneli yaklaşık olarak 800 öğretmen açığı olduğuna dikkat çekerek, bu açığı eğitim, fen edebiyat ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kapattıklarını açıkladı. Tatlı, "Bazı okullarımıza öğretmen ataması yapılmıştır, ancak öğretmen daha gelip göreve başlamadığı için birkaç köy okulumuzun halen kapalı olma ihtimali olabilir. Bunlar sadece istisnalardır. Ama onun dışında bütün görevlendirmeler yapıldı. Okullarımızda şuna kitaplar dağıtılıyor. Öğretmen atamasında ataması yapılıp ta görev yerine gelmeyen bazı öğretmenler var. Bundan dolayı birkaç köyümüzde sıkıntılar oluştu. Bayram sonrası öğretmenlerimiz gelip görevlerine başlayacaklardır" dedi.

Branşlarda sıkıntı olmadığını hatırlatan Tatlı, boş geçen hiçbir branş dersi olmadığını da sözlerine ekledi.

Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı, " İl genelinde yaklaşık 500 civarında bir öğretmen açığımız var bu açığı kapatmak amacıyla ücretli öğretmen almak zorundayız. Vatandaş sanki biz öğretmen ataması yapmıyoruz gibi davranıyor. Bu yıl 800 civarında bir sınıf öğretmen açığımız var. Mecburen ücretli öğretmenlerle kapatacağız. Bunları alırken de çok dikkatli davranıyoruz. Merkez için şunu söyleyebilirim ki ücretli öğretmenlerimizin yüzde 90'nı eğitim ve fen edebiyat fakültesi mezunlarından oluşuyor. Muş merkezde öğretmen açığımız yaklaşık olarak 260 civarındaydı, bize müracaata bulunan eğitim, fen edebiyat ve teknik eğitim fakültesi mezunu sayısı ise 335'di. Bunlarla açığımızı kapattık. Ancak merkeze çok uzak olan köylerimiz var buralara 4 yıllık fakülte mezunu olup da ücretli öğretmenlik yapanlarda gitmiyor. Bizde bu sıkıntıyı gidermek için mecburen 2 yıllık yüksekokul mezunlarını gönderiyoruz" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title