Haberler

Muş'ta 120 Kursiyere Sertifika Verildi

Güncelleme:

Muş'ta,açılan girişimcilik kursuna katılan 120 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Muş'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan 120 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

TKDK hizmet binasında gerçekleştirilen törende konuşan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, verilen eğitimlerin ardından başarılı olan ve kurslara düzenli gelen kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandıklarını belirtti. 

Sertifika almaya hak kazanan girişimcileri her zaman desteklemeye hazır olduklarını dile getiren Turan, "Sizler yeter ki girişimci olun, biz kurum olarak her zaman girişimcilerimizi desteklemeye hazırız. TKDK ve KOSGEB'in hedef kitlesi farklı değil. Her iki kurumun da hedef kitlesi küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Önemli olan birlikteliğin sağlanmasıdır. Girişimciler olarak kurumumuza gelin, tekli çağrılarımızı takip edin. Yatırımlarla ilgili sürekli bilgi alın. Hatta birkaç girişimci birleşerek büyük proje de hazırlayabilirsiniz" dedi.

  2014 yılında 13'üncü çağrı ilanına çıkacaklarını, daha önceki çağrı süreçlerinde çok önemli desteklemeler sağladıklarını aktaran Turan, girişimcilerin proje hazırlık süreçlerine çok iyi hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen ise iki kurumun iş birliğiyle kursu başlattıklarını ve bu iş birliğinin meyvelerini en kısa zamanda alacaklarına inandıklarını bildirerek, "KOSGEB olarak bizde çağrı dönemi yok. Her zaman başvuru yapılabilir. Biz 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira destek veriyoruz. Sertifika alan girişimcilerimizin buna başvurma hakkı var. Bu belgeyi alıp bir köşeye atmayın. Biz sizden proje istiyoruz, iş kurmanızı istiyoruz. Gerçek manada iş yapacaklara biz de destek sözü veriyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title