Haberler

Muş İl Genel Meclisi 'Çöplük' İçin Komisyon Görevlendirdi

Muş İl Genel Meclisi, Korkut ilçe halkının ‘Katı Atık Tesisi’ kurulmasına tepki gösterdiğini açıklayarak, Sağlık ve Çeşitli İşler İhtisas komisyonlarının çalışma yapması için görevlendirdi.

Muş İl Genel Meclisi, Korkut ilçe halkının 'Katı Atık Tesisi' kurulmasına tepki gösterdiğini açıklayarak, Sağlık ve Çeşitli İşler İhtisas komisyonlarının çalışma yapması için görevlendirdi.

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı ekim ayı son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda Korkut ilçesinde Katı Atık Tesisi'nin kurulması gündeme alındı. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan DBP Grup Başkan Yardımcısı ve Korkut İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şakir Tuğrul, ilçe halkı olarak Muş'un çöplüğünü istemediklerini belirterek, bu karara tepki gösterdi. Muş Belediyesi'nin Korkut ilçesinde çöp alanı kurmak istemesini diretmesine hiçbir anlam veremediklerini ifade eden Tuğrul, "Çöp toplama tesisi Korkut ilçemizin Kümbet mevkisinde kurulmaya çalışılıyor. Yaklaşık olarak 1,5 yıldır bunun çalışmasını yürütüyorlar. Biz Korkut halkı olarak buna karşıyız. Gerekçemiz de sağlık açısından ciddi tehditler söz konusu" dedi.

İlçe halkının katı atık tesisine şiddetle karşı olduğunu kaydeden Tuğrul, "Bir de bölge halkı buna şiddetle karşı olduğunu, muhtarların tümü bu konuyla ilgili birlikte hareket edeceğini bize deklare ederek gerekirse idari mahkemeye de başvuracaklarını beyan ettiler. Bizde Korkut İl Genel Meclisi Üyesi olarak halkın talebini mecliste dile getirdik" ifadelerini kullandı.

Defalarca ilçe halkının bu rahatsızlığını dile getirdiklerini kaydeden Tuğrul, "Daha önce bu konuyu dile getirdiğimizde geçen hafta yine Belediye Başkanı Sayın Feyat Asya başkanlığında bu konuyla ilgili bir toplantı yaparak bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Buna baktığımızda halkı esas almadan kendi girişimlerini, çalışmalarını sürdürmektedirler. Bizde buna halkın talebi üzerine gerekirse idari mahkemeye de başvuracağız. Nitekim bugün de ben meclise bir önerge verdim. Çevre Sağlık Komisyonu ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından da bunun çalışmalarını yapıp önümüzdeki ay tekrar meclise getirecekler" ifadelerini kullandı.

Korkut ilçesinde katı atık tesisi kurulmasının İl Genel Meclisi'nin yetkileri dışında olduğunu belirten Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya ise, "Bu tamamen bizim görev yetkimiz dışındadır. Ancak söz konu çöplüğün kurulması düşünülen köy ise bizim sınırlarımızdadır. Bu konu ile ilgili biz sorunu dile getirilmesini istiyoruz. İlçe halkı kesinlikle bu duruma karşıdır. Bununla ilgili komisyon görevlendirdik ve komisyonun hazırlayacağı rapor bizim için önemlidir. Bu rapor yetkili kurumlara iletilecektir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çetinkaya Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title