Haberler

Muş İl Genel Meclisi Ahmet Kaya'yı Andı

Muş İl Genel Meclisi, sanatçı Ahmet Kaya’yı ölümünün 15. yıldönümünde andı.

Muş İl Genel Meclisi, sanatçı Ahmet Kaya'yı ölümünün 15. yıldönümünde andı.

2015 Yılı Yatırım Programı Kasım Ayı Toplantısı'nı sürdüren İl Genel Meclisi, Ahmet Kaya'yı ölümünün 15. yıldönümünde andı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda dilek ve temennilerde söz hakkı alarak açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, Ahmet Kaya'yı ölümünün 15. yıldönümü dolayısıyla rahmetle andıklarını belirterek; sanatçı, düşünür ve siyasetçilerin sürgünlerde değil kendi ülkelerinde ölmeleri temennisinde bulundu. Sanatçı Ahmet Kaya gibi yüzlerce Kürt sanatçı ve siyasetçinin sürgünlerdeyken hayatını kaybettiğinin altını çizen Tuğrul, "Gerçekten üzüntüyle ifade etmek isterim ki ünlü sanatçı Ahmet Kaya'ya ölümünün 15. yıldönümü nedeniyle kendisine yine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gerçekten buna benzer basına ve kamuoyuna yansımayan binlerce Kürt siyasetçi ve sanatçı sürgünde yaşamını yitirdi. Bakıyoruz 21. yüzyıla girmemize rağmen politikalar aynı ve yine sürgünler yaşanmaktadır. Dileğimiz bu tür olayların yaşanmamasıdır. Bundan sonra herkes kendi ülkesinde özgürce toprağında ölmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise, son 13 yılda Türkiye'deki değişimlere dikkat çekerek, sanatçı Ahmet Kaya ve halkın sevgisini kazanan sanatçıları anmanın herkesin boynunun borcu olduğunu kaydederek, "Ahmet Kaya ve günümüzde sevilen halk sanatçılarını anmak hepimizin boynunun borcudur. Çünkü ülkemizin renkleridir. Bu renkleri Kürdü, Türkü, Alevisi, Lazı, Çerkezi ayrım olmaksızın bütün sanatçılarımızın hepsi bizim için çok değerlidir. Ayrıca geçmişe döndüğümüz zaman Kürtçe şarkı söyledi diye toplumdan, sanat camiasından ve ülkenin adeta bomba gibi gündeminde patladı. 'Ben Kürdüm, Aleviyim' diye kendi ırkını ve halkını söylemişse hep dışlanmıştır. Bugün sevinerek görüyoruz ki geçmişte o yaşanan acıları artık yaşamıyoruz" diye konuştu.

Son 13 yıldır yapılan değişimlerle insan hakları, demokrasi, evrensel normlar ne ise onların yaşandığını vurgulayan Bitim, "Elbette eksikliklerimiz var ama inşallah o eksiklikler yeni seçilmiş meclis, yeni bir anayasa ile halkın huzurunu, güvenini, kültürel ve inanç özgürlüğünü perçinleştirecek değişimler yapar. Böyle olayların yaşanmaması, insanların sırf etnik yapılarından dolayı sürgün edilmemesi ve toplumun realitesi ne ise o şekilde değer görmesini arzu ediyoruz. Ülke içerisinde kardeşlik düşüncesi zihniyetinin tesis edilmesi tabi ki her şeyden önce Türkiye insanının temennisi budur. Kardeşkanının akmasına engel olmak ve kardeşkanı akmasın diye hepimiz mücadele etmeliyiz. Temennimiz anayasa değişikliği ve aklıselim düşünüp böyle acıları yaşamamaktır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çetinkaya Ahmet Kaya Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title