Haberler

Muş Hayatını Ailesine Adadı 1-

Hayatını ailesine adadıMuş'ta 'Dünya Kadınlar Günü'nde yılın annesi seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılan 36 yaşındaki Remziye Erdenci, eşi ile birlikte aile bütçesine katkı sunmak, 5 çocuğunun geçimini sağlamak için Muş Belediyesi'nde 9 yıldır çay ocağına bakıyor.

Hayatını ailesine adadı

Muş'ta 'Dünya Kadınlar Günü'nde yılın annesi seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılan 36 yaşındaki Remziye Erdenci, eşi ile birlikte aile bütçesine katkı sunmak, 5 çocuğunun geçimini sağlamak için Muş Belediyesi'nde 9 yıldır çay ocağına bakıyor.

Muş Belediyesi'nde çay ocağına bakan ve aynı zamanda temizlik de yapan Remziye Erdenci, eşine destek olup 5 çocuğunun geçimini sağlıyor. Daha önce çiftçilik yaparak aile bütçesine katkıda bulunan Erdenci, 9 yıldan bu yana Belediye bünyesinde çalışıyor. Bu yılın annesi seçilen Erdenci, biri engelli 5 çocuğu ve eşiyle birlikte oturduğu evinin borcunu kapatabilmek, evin ihtiyaçlarını karşılamak için her gün erken saatlerde başladığı mesaisini hiç aksatmadan sürdürüyor. Belediyede herkesin 'Remziye Ablası' olan Erdenci, yeni bir Anneler Günü'ne sadece ailesiyle değil onu çok seven personelle birlikte girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Göreve geldikten sonra tanıdığı Remziye Erdenci'yi tüm çalışanlar olarak çok sevdiklerini ve kendisine büyük saygı duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, ailesi için katlandığı bu fedakarlıkla 'yılın annesi' seçilmesinin doğru bir karar olduğunu vurguladı. Başkan Asya, "Biri engelli olmak üzere 5 çocuğuna bakan Remziye kardeşimizin çalışmasından çok memnunuz. Kendisi bu anlamda bir örnek teşkil etmekte. Yılın annesi ödülünü fazlasıyla hak ediyor. Belediyede eşi ile ile birlikte taşeron işçi olarak çalışan Erdinç çiftinden çok mutluyuz" dedi.

20 yıldır evli olduğunu en büyük çocuğunun Aydın'da üniversitede okuduğunu ifade eden Remziye Erdenci, şöyle dedi:

"Diğer çocuklarım da okula gidiyor. Benim bir çocuğum da küçükken tandıra düştü. Şu an hem okuyor hem de engelliler basketbol takımında oynuyor. Çocuklarımın iyi şartlarda yaşaması için burada çalışıyorum. Annelerin öncelikli görevi doğurmak değil, bakıp da onları terbiyeli büyütmektir. Bugün kadar hiç kimse çocuklarımdan rahatsız olmamıştır. Mahallede herkese yardımcı olurlar. Çocuk dünyaya gelince boş bir defterdir. Öncelikle anneler o defteri nasıl doldurursa çocuk öyle kalır."

Belediyedeki işinden önce çiftçilik yaptığını belirten Erdenci, çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "9 yıldır burada çalışıyorum. Belediyeye girmeden önce çiftçi olarak çalıştım. Bahçede fasulye, pancar ektim çocuklarıma baktım. Eşim o zamanda rahatsızdı. Belediyede çay ocağına bakıyorum. Başkanın makam temizliğini 9 yıldır ben yapıyorum. Çalışmak çok güzel. Hem burada hem evde çalışıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Feyat Asya Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title